Jégre tett csarnok

Pálya nélkül maradnak a zalaegerszegi korcsolyázók és Kercsó Árpád korábbi szövetségi kapitány fiatal jégkorongozói. A helyi jégcsarnok új tulajdonosa ugyanis – alighogy megvette – bezárja a létesítményt.

Új tulajdonosa van a zalaegerszegi jégcsarnoknak: az MKB Bank a létesítményt korábban működtető cég felszámolása nyomán vásárolta meg az épületet 150 millió forintért Az erről szóló szerződést szerdán írta alá a pénzintézet és a felszámolóbiztos. A kontraktusnak azonban a legkevésbé sem örülhetnek a város korcsolyázói és hokisai. A bank ugyanis – arra hivatkozva, hogy nem tartozik alaptevékenységéhez a létesítmény üzemeltetése – rapid módon úgy döntött: bezárja a pályát. Ez súlyos csapás mások mellett az ország talán legeredményesebb utánpótlásedzője, a korábbi szövetségi kapitány, Kercsó Árpád egerszegi jégkorongozói számára. A tréner felindultan beszélt a döntésről egerszegi tudósítónknak, Boda Andrásnak: “Ha nincs pálya, akkor nincs edzési lehetőség, vagyis vége a csapatnak. Ez a magyar hoki katasztrófája.”

Az MKB Bank – amely mintegy háromszázmilliós követelésével a korábbi üzemeltető legnagyobb hitelezője volt – lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: többször próbálták meggyőzni a zalaegerszegi önkormányzatot, hogy a város működtesse tovább a csarnokot, ám a polgármester elzárkózott ettől. A bank fontosnak tartja az ügy kapcsán megemlíteni azt is, hogy az önkormányzat 150 millió forintos áron sem kívánt élni elővásárlási jogával, sőt, kifejezetten lemondott arról. A pénzintézet közleménye azzal zárul: a bank nyitott minden ésszerű bérleti vagy vételi ajánlatra, hogy újranyithassák az “átmenetileg bezárt” jégcsarnokot.

Gyutai Csaba, a város alpolgármestere a történtek kapcsán azt mondta: valóban megkereste az önkormányzatot a pénzintézet, de szó sem volt bérbeadásról, együttműködésről. A bank – tette hozzá – eladásra kínálta a csarnokot, ráadásul magasabb áron, mint amennyiért megvette. Az alpolgármester szerint a jelenlegi gazdasági körülmények között nincs lehetőség arra, hogy város megvásárolja vagy bérelje a létesítményt. Gyutai közölte: azt szeretnék, hogy működjön a pálya, ezért miként eddig, továbbra is évi 27 millió forintos jégidővásárlással járulnának hozzá az üzemeltetéshez.

Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára a csarnokkal kapcsolatos anomáliáról úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a magyar jégkorong 10–14 éves korosztályának három meghatározó csapatát, mintegy hatvan igazolt és további harminc kezdő hokis fiatalt érint a jelenlegi helyzet. Elmondta, reményei szerint a bank átgondolja jelenlegi álláspontját, s ha így lesz, talán mindenki számára elfogadható döntés születik az ügyben. Ezt elősegítendő Studniczky Ferenc, a sportági elnök levelet küldött Erdei Tamásnak, az MKB Bank elnök-vezérigazgatójának, amelyben konzultációt kért a mielőbbi megoldás reményében.

Pálya, avatás után
Pálya, avatás után
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.