Divízió I/A: Itt egy ötös

Az orosz profi ligában, a KHL-ben edződő kazahok percnyi kétséget sem hagytak az esélyeket illetően a divízió I/A osztályú jégkorong-vb második napjának nyitómeccsén. Szó szerint percnyit sem, hiszen a magyarok elleni találkozóból mindössze 22 másodperc telt el, amikor a szélsebes riválissal szemben lemaradó Orbánt a bírók a krakkói büntetőpadra küldték, majd Bálizs kapus biztonsági okokból a palánkon túlra emelte a pakkot, amiért szintén kiállítás járt. A kettős emberfórt Rugyenko – természetesen – kihasználta, s kisvártatva csak azért nem lett 0:2, mert a játékvezető belefújt az akcióba, mielőtt a korong Bálizs alól a gólvonal mögé csusszant volna...

Az A csoportból tavaly kipottyanó vetélytárs gyorsan bebizonyította tehát, hogy egészen más nívót képvisel, mint a világbajnokság vasárnapi rajtján a magyarok által legyőzött japán együttes. Mi az, hogy! Tíz perc múltán 11:1-es kapura lövési arányt mutatott a statisztika (nem ide), ám az első harmad maga volt a diadalmenet a második periódushoz képest. Abban a húsz percben ugyanis háromszor rezdült meg a magyar háló, és a bizonyítványt nem javította, legföljebb árnyalta, hogy valamennyi kazah gól emberelőnyös szituációban esett.

A kivonulás még rendben volt
A kivonulás még rendben volt
Mudra László / MTI

Ebből a szempontból kész megkönnyebbülés volt az utolsó játékrész, amelyben „végre” azonos létszámnál kapott gólt Rich Chernomaz szakvezető társulata. „Ráadásul” csak egyet, így 5:0-ás, a sportágban még tisztesnek mondható – a látottak alapján pedig kifejezetten hízelgő – különbségű kazah sikerrel zárult a mérkőzés.

Ma szünnap lesz a vb-n, a magyar fiúk legközelebb szerda délután fél öttől lépnek jégre: az ellenfél a tavaly még szintén a legfelső osztályban szereplő olasz csapat lesz.

Eredmények: Kazahsztán–Magyarország 5:0, Olaszország–Ukrajna 2:1, Olaszország–Lengyelország 2:1.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.