Inzaghi-Real Madrid: 2-2

Az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a Real Madrid a Milan elleni rangadót a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Marseille gálázott a Zilina otthonában, a Chelsea padlóra küldte a Szpartakot, az Arsenal meglepetésre botlott a Donyeckben.

Bár mindkét kapu előtt számos lehetőség adódott, úgy tetszett, hogy gól nélkül telik el a Milan-Real Madrid találkozó első félideje a Bajnokok Ligája G csoportjának rangadóján. Csakhogy a lefújás előtt Di Maria príma passzal kínálta meg Higuaint, aki magabiztosan használta ki a ziccert, így minimális vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A szünet után fölöttébb visszafogottan kezdett a hazai garnitúra, ám így is sikerült egalizálnia: érkezett ugyanis a csereként pályára küldött Inza­ghi... Persze az olasz támadó találatához kellett Pepe és Casillas méretes hibája is. A szembeszökő lelkesedéssel futballozó veterán támadó pedig nem elégedett meg az egyenlítéssel, hamarosan a vezetést is megszerezte együttesének. Inzaghi duplája sem volt azonban elég a milánói csapat győzelméhez: Pedro Leon ugyanis gólra váltotta Benzema átadását a 94. percben (2-2).

A csoport másik meccsén az Auxerre Langil hajrában szerzett góljával múlta felül hazai pályán az Ajax együttesét (2-1).

Az E jelű kvartettben a Ba­yern könnyedén nyert a Cluj otthonában (4-0). Az AS Roma rendkívül fontos mérkőzésen győzött a Basel stadionjában (3-2). Az F csoportban a Chelsea a második játékrészre hagyta a döntést a Szpartak ellen, ám egy félidő alatt is padlóra küldte riválisát (4-1). Gálázott a Marseille, amely a hazai pályán fellépő Zilina kapuját nem kevesebb mint hét alkalommal vette be (7-0).

A H csoportban a Sahtyor Donyeck némi meglepetésre legyőzte a sorozatban eddig remeklő Arsenalt. Bár Walcott gyorsan vezetést szerzett a londoni garnitúrának, az ukrán együttes Csigrinszkij góljával, valamint Eduardo találatával megfordította a találkozót (2-1). A Partizan Beograd félelmetes atmoszférájú arénájában sem bírt a Bragával: a portugál együttes Moises góljával szerezte meg a fontos három pontot (0-1).


Az E csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. AS Roma 6, 3. FC Basel 3 (7-8), 4. Cluj 3 (5-10).

Az F csoport állása: 1. (már továbbjutott) Chelsea 12 pont, 2. Marseille 6 (8-3), 3. Szpartak Moszkva 6 (5-6), 4. Zilina 0.

A G csoport állása: 1. Real Madrid 10 pont, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3.

A H csoport állása: 1. Arsenal 9 pont (15-4), 2. Sahtyor Donyeck 9 (7-6), 3. Braga 6, 4. Partizan Beograd 0.

 

AC Milan's Filippo Inzaghi (L) celebrates after scoring against Real Madrid during their Champions League Group G match at the San Siro stadium in Milan November 3, 2010. REUTERS/Alessandro Bianchi (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.