Ilyen még nem volt a Hungaroringen!

Idén először nem csak az autóké lesz a főszerep a magyar Forma1-es versenypályán: a hétvégén rendezik meg a Hungaroring Futófesztivált. A kerékpáros és futószámokban rajthoz állnak ismert emberek is, mint például Száraz Dénes és Pindroch Csaba színművészek, de kollégáink is jelen lesznek.

Egy héttel azután, hogy Lewis Hamilton ismét győzedelmeskedett a magyar Forma1-es versenypályán, a mogyoródi aszfaltcsíkot a futók és kerékpárosok veszik birtokba. Idén először (a Tour de Ring – Hétvége 2Keréken kétnapos kerékpárrendezvény keretében) rendezik meg a Hungaroring Futófesztivált.

Az augusztus 3-4-én megrendezett esemény futóprogramjain profi és amatőr aszfalt- és terepfutók, valamint gyalogolni vágyók egyaránt részt vehetnek. A versenyzők az aszfalt pályacsíkon, és igazi kuriózumként, a közel húsz hektáros erdőben kialakított egyedi off-road pályán hódíthatják meg egyéniben és váltóban a magyar ringet. A futóversenyeken négy számban indulhatnak az egyéni és váltó résztvevők: félmaraton terepen, félmaraton aszfalton, egy kör a ring aszfaltcsíkján, illetve egy kör terepen.

A futás mellett ételkóstolók, szűrővizsgálatok, gokart-programok, vezetéstechnikai bemutatók, valamint zenei és gyermekprogramok is helyet kaptak: így például mindkét napon az Alma Együttes, vasárnap délután pedig a BonBon szórakoztatja majd a kilátogatókat.

A különböző versenyszámokban ismert emberek is rajthoz állnak majd a hírek szerint. Száraz Dénes (Jóban Rosszban) például a terepfutáson és a 24órás kerékpárversenyen is „ringre száll”, utóbbit az X2S Team váltótagjaként. De, tudtunk szerint Pindroch Csaba is a nevezettek között szerepel: ő az aszfaltcsíkon fut majd a többi profi és amatőr sportolóval, ahogyan az „Év extrém sportolója” díjat nemrég elnyert Poór Brigitta is rajthoz áll az egyik versenyszámban.

A Futófesztivál részletes programtervéről, illetve a Tour de Ring programjáról a hungaroringfutas.hu és a tosport.hu weboldalon található bővebb felvilágosítás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.