Beckenbauer, vér és Klicsko kiütése

Pazar kulissza - hegedűszólóval bolondított élőzenés himnuszok, sztárvendéghad Franz Beckenbauertől Boris Beckerig, telt ház - fogadta szombat éjszaka a stuttgarti arénában Vitalij Klicskót, a WBC nehézsúlyú ukrán címvédőjét és kubai kihívóját, Juan Carlos Gomezt, ekként már csak egy darab jó meccs hiányzott a bokszélmény teljességéhez.

Ehhez képest a nyitó menetekben úgy nézett ki, Klicsko még csak véletlenül sem szemlélteti majd riválisával előzetes intencióját, hogy „ez egy másik sportág!" - előzmény: a vetélytárs anno négy évig tartotta magán a cirkálósúly világbajnoki övét -, ugyanakkor Gomez sem igyekezett alátámasztani nagyhangú nyilatkozatát, miszerint körülbelül ájulásig (bruhaha) pofozza a nagy darab európait.

Jobban ütött: Klicsko balosa Gomeznek
Jobban ütött: Klicsko balosa Gomeznek

Mindenesetre a negyedik menet után Klicsko előnyét rögzítette a műsorközlő, és igen: a címvédő higgadtan, viszonylag kevés mozgással „oda-odavágott", amikor nagyon kellett, miközben ellenfele némileg fokozottabb aktivitással ugyan, de kevés tiszta, pontos, az öv megkaparintásához szükséges ütéssel dolgozgatott.

Az ötödik menetre fölrepedt Gomez jobb szemöldöke; ez se a kubai esélyeit növelte.

A folytatásban speciel Klicsko feje tetejéről kezdett csordogálni a vér, ám ez nevezettet nem zavarta abban, hogy a hetedik etapban, jobbal kegyetlenül „leüsse" Gomezt. S bár az ukrán ökölvívó a maga részéről szerette volna rögvest befejezni az összecsapást, a padlóról gyorsan felkelő kubai versenyző állta a sarat. Ha Klicsko frissebb, s intenzívebben megsorozza Gomezt...

A nyolcadik menetben a lassan, de biztosan előrehaladó Klicsko újfent megsorozta a nála fáradtabb benyomást keltő Gomezt, hogy aztán az ukránt fejelésért megintsék. Klicsko - e döntést sérelmezvén - kicsit jobban „nekiállt", s sorban vitte be a találatokat az előbbi momentumnál színészi stílusjegyeket is csillogtató, hullafáradt ellenfelének: a belga bíró a kilencedik etapban, a sokadik kiütéses jellegű sorozat után be is szüntette az immár egyoldalú küzdelmet.

Klicsko - két vereség mellett - harminchetedik győzelmét aratta. Ezért most annyira nem kellett megküzdenie.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.