Ijesztően viselkedik Hosszú Katinka férje

Inkább maradna a vízben, és fulladna bele! - dühöngött a New York Times szerint Hosszú Katinka férje és edzője, Shane Tusup, amikor a felesége csak ötödik lett egy versenyen.

Meglehetősen ellentmondásosnak tűnik Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup kapcsolata, aki a londoni olimpia után lett a magyar úszónő edzője - idézi az origo.hu a The New York Times online kiadásában megjelent cikket a házaspárról.

Szakmailag a kapcsolat rendkívül sikeresnek bizonyult, hiszen Hosszú összesen hat világbajnoki érmet, közte négy aranyat nyert azóta, és világcsúcsot is úszott. Saját üzleti márkát is fölépítettek Katinka Iron Lady becenevére.

Kérdés azonban, hogy milyen módszereket alkalmaz az edző-férj az eredmények érdekében. A The New York Times felidézi például az idén áprilisi arizonai Grand Prix versenyt, amikor Hosszú két számban is csak ötödik lett, és a férje azt kiabálta: inkább maradna a vízben, és fulladna bele! Egy másik versenyen valóságos dühkitörést kapott, amikor úgy érezte, Hosszú nem úgy úszik, ahogyan az elvárható lenne.

Hosszú a lapnak elismerte, hogy a kapcsolatuk bonyolult, de azt mondta, „nem egészségtelen”, képesek elválasztani egymástól az uszodai és az uszodán kívüli életüket. Otthon ugyanis a férje szuperédes, szerető és nagyon vicces ember.

A The New York Times is elismeri, hogy Tusup módszerei – hogy az edzéseket rengeteg versennyel helyettesítik – nagyon eredményesek.

Megszólalt a lapban Hosszú Katinka volt edzője, Dave Salo is, aki azt mondta, nem tudja, Hosszú motivációjában az önbizalom vagy a félelem játszik-e nagyobb szerepet. 

 

 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.