Húsz percig szívatták a bejáratnál az őrök Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka 200 méter háton a legjobb időeredménnyel biztosította helyét a délutáni folytatásban a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki napján, pedig egy kellemetlen közjáték előzte meg a versenyt. Amikor az uszodába tartott az előfutamára, az ellenőrző kapunál a beléptető rendszer az akkreditációjának vonalkódját nem tudta értelmezni. A biztonságiak emiatt nem engedték be, 20 percig kellett ácsorognia a bejáratnál.
Annak ellenére sem tudott bejutni az épületbe, hogy Hosszú edzője, Shane Tusup üvöltve adta az őrök tudtára, hogy egy világbajnok versenyző szeretne bejutni, és Kiss László kapitány is igazolta, hogy továbbra is versenyezni szeretne, azért van itt. Ezt követően hívták a nemzetközi szövetség (FINA) vezetőit, és végül 20 perc után megoldódott a helyzet: bejutott és bemelegíthetett - írta az Index.

„Jöttünk az uszodába, és a bejáratoknál van egy leolvasó, amelyhez az akkreditációs kártyát kell odatartani. Zöld nyíl jelzi az azonosítást, na én ma akkora piros keresztet kaptam! Megkérdezték, hová megyek... Mondtam, úsznék azért délelőtt az előfutamban. Már kijött az uszodából Kiss László kapitány, hívtuk a FINA vezetőit is, mindenki erősködött, hogy én bizony az az úszó vagyok, aki hétfőn világcsúccsal nyerte a kétszáz vegyest. Az őrök válasza erre persze az volt, hogy ők naphosszat a kapuban állnak, nem követik a versenyt. De ha tényleg úszni megyek, hát menjek" – osztotta meg a bejutás nehézségeit a Nemzeti Sporttal Hosszú Katinka.

Hosszút nem viselte meg a hercehurca, simán megnyerte az előfutamát. A célba érkezést követően azt mondta, teljesítette tervét, jót tett neki a csütörtöki pihenés, és bőven maradt még benne tartalék a délutáni elődöntőre. Hosszú összesítésben több mint fél másodperccel előzte meg a második, címvédő és világcsúcstartó amerikai Missy Franklint.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.