Houstoni gála: Marquez meg ő

Juan Manuel Marquez a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett, houstoni gála kilencedik menetében kiütötte a hazai ringben szereplő Juan Diazt, ennek nyomán megszerezte a könnyűsúly világbajnoki címét a WBA-nél (Boksz Világ Szövetség), a WBO-nál (Boksz Világ Szervezet), továbbá a kevéssé jegyzett IBO-nál.

   

A harmincöt éves Marquez e KO-val a negyedik olyan mexikói profi bokszolóvá lépett elő, aki három különböző súlycsoportban - a könnyűsúly mellett pehelysúlyban és nagypehelysúlyban - is világbajnokká tudott válni.

A közép-amerikai versenyző - négy veresége és egy döntetlene mellett - karrierje ötvenedik győzelmét aratta, a huszonöt esztendős Diaz 34 sikerrel megvívott ütközet után második vereségét könyvelhette el.

A gálán a Marquez-Diaz csata előtt ugyancsak vb-övért rendezték meg az indonéz Chris John és a houstoni születésű Rocky Juarez mérkőzését, amely döntetlennel zárult, így az előbbi a szabályok szerint megtarthatta a WBA-nél őrzött pehelysúlyú vb-titulusát, egyben veretlenségét is megőrizte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.