Hosszú Katinka világbajnok

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen hétfőn a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján. Jakabos Zsuzsanna a hatodik helyen zárta a finálét.

A 24 éves Hosszú végig magabiztosan versenyzett, és hatalmas fölénnyel, 2:07.92 perces idővel diadalmaskodott, Jakabos 2:10.95 perccel csapott célba.    

Hosszú Katinka - aki tavaly a debreceni Európa-bajnokságon is aranyérmes volt ebben a számban - már a pillangót követően nagy előnyre tett szert, ekkor még világcsúcs-részidőn belül is volt, a hát után már közel egy másodperces előnnyel fordulhatott, és a mellúszás alatt sem tudták megszorongatni. Gyorson már másfél testhosszal haladt a mezőny előtt, így győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Jakabos Zsuzsanna sokáig harcban volt a dobogóért, a végére azonban elfáradt. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, a kínai Je Si-ven csak negyedik lett.

Hosszú Katinka a magyar úszósport 21. világbajnoki címét szerezte, az aranyérmet a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökének múlt pénteken megválasztott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át neki.

Hosszú Katinka hatalmas fölénnyel nyert Barcelonában
Hungary's Katinka Hosszu celebrates after winning the women's 200m individual medley final during the World Swimming Championships at the Sant Jordi arena in Barcelona July 29, 2013. REUTERS/Michael Dalder (SPAIN - Tags: SPORT SWIMMING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.