Hosszú megnyerte a második aranyérmét

És aztán a harmadikat is.
Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, míg Verrasztó Evelyn negyedik lett.

A szám világ- és Európa-bajnokának újabb sikeréhez kétség sem férhetett, már pillangón egy testhossznyi előnyt szerzett, ezt pedig csak növelte háton. A hátralévő 100 méteren, mellen és gyorson csak az volt a kérdés, hogy megdönti-e saját Európa-csúcsát, ez végül 2:08.11 perces idejével nem jött össze, de így is három tizedet gyorsult a szerdai elődöntőhöz képest.

Verrasztó a pillangó és a hát után is másodikként fordult, de aztán mellen megelőzték, és gyorson már nem tudott javítani, így 2:12.95 perccel negyedik lett, ami 35 századdal volt rosszabb, mint szerdai ideje.

Hosszú a 200 méter vegyes után 100 méter háton is aranyérmet nyert. A Vasas háromszoros világbajnokát alig 40 perccel a 200 méter vegyesen aratott diadala után szólították ismét a medencébe. Az első 50 méter után negyedikként fordult, de a második hosszon feljött a második helyre. Úgy tűnt, ezen már nem tud javítani, azonban az utolsó métereken hatalmasat hajrázva századra azonos idővel, 59.63 másodperccel csapott célba a végig vezető dán Mie Östergaard Nielsennel. Hosszú 56 századot javított szerdai elődöntős idején.

Nem sokkal Hosszú második aranya után Biczó Bence 200 méter pillangón szerzett ezüstérmet.

 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.