Hosszú Katinka viszi a zászlót, még két magyar sportolóért szoríthatunk

A vasárnapi lesz a riói olimpia utolsó versenynapja, amelyen férfi maratonfutásban Csere Gáspár és Józsa Gábor, hegyikerékpárban pedig Parti András lesz érdekelt magyar részről.
A zárónapon 12 számban osztanak még érmet, a játékokat befejező záróünnepségre pedig karneváli hangulatot ígérnek a szervezők.

A maratonfutás magyar idő szerint 14.30-kor rajtol el, míg a hegyikerékpárosok viadalát 17.30-tól rendezik.

Az olimpia utolsó napján hirdetnek győztest még a szabadfogású birkózók 65 és 97 kilogrammos súlycsoportjában, a férfiak röplabda-, kézilabda- és kosárlabdatornáján, a ritmikus gimnasztikázók csapatversenyében, valamint ökölvívásban a nők 75, illetve a férfiak 52, 64 és +91 kilogrammos kategóriájában.

A záróünnepséget – amelyen a háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres ezüstérmes Hosszú Katinka lesz Magyarország zászlóvivője – magyar idő szerint hétfőn hajnali egy órától rendezik, a szervezők pedig látványos show-t és valódi karneváli hangulatot ígérnek az eseményre.

Michel Temer, Brazília ideiglenes államfője nem vesz részt az ünnepségen, mivel az augusztus 5-i megnyitón a közönség kifütyülte. A ceremónián külön blokkot kap a 2020-as tokiói olimpia szervezőbizottsága, amely a tervek szerint egy nyolcperces előadásban mutatja be a játékok következő házigazdájának, Japánnak a kulturális hagyományait és technológiai vívmányait.

A záróünnepségen a Rióban három arany- és egy ezüstérmet szerző úszó, Hosszú Katinka viszi majd a magyar zászlót.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.