Homályos pályakép

Itt a tavasz; persze, csak elvileg, mert már kedden elhalasztották a hét végére rendelt NB I-es labdarúgófordulót. Körképünkben arra kerestük a választ a pályaválasztóknál, indokolt volt-e napokkal korábban "levonulót" fújni.

Nemes Károly, az Újpest sajtófőnöke érdeklődésünkre azt mondta: "Nálunk már csütörtökön lehetett volna mérkőzést játszani, olyannyira, hogy aznap a stadionban edzett a csapat. Pénteken már olyan része is akadt a gyepszőnyegnek, amelyet locsolni lehetett volna. Összességében amondók vagyunk: időnként nem értjük, mi történik…"

A Szusza Ferenc stadiontól öt kilométerre található a REACpálya; a XV. kerületi klub igazgatója, Kutasi Róbert azt közölte: "Egyetértünk a döntéssel, mert több millió forintos kártól kímélte meg Rákospalotát."

Az újpestitől tizennyolc kilométerre lévő Honvéd létesítményének igazgatója, Vargáné Kuskó Judit így nyilatkozott: "A leolvadt hó annyira nedves és mély talajt eredményezett, hogy azon egy mérkőzés nyomán komoly károk keletkeztek volna."

S. Juhász Attila, a Kecskemét technikai igazgatója lapunkat arról tájékoztatta: "Náluk már kedden is játékra alkalmas volt a talaj, és ez az állapot később sem változott." A klub két tulajdonosa, Rózsa Pál és Versegi János, továbbá Losonczy László ügyvezető szerdán hivatalosan, levélben is tudatta az MLSZszel, hogy a döntést megalapozatlannak érzi, s javasolja a pályák február 27i, azaz pénteki ellenőrzését.

Illés János, a Kaposvár ügyvezetője ugyancsak rövidre zárta a kérdést: "Itt egész héten lehetett volna játszani."

Csorba Ottó, a Siófok igazgatója felvetésünkre azt válaszolta: "Elhamarkodott döntést hozott az MLSZ versenybizottsága. Nálunk meg lehetett volna rendezni a mérkőzést."

Debrecenben (ahol vasárnap játszottak volna) a havat letakarították a pályáról, így elvileg nem lett volna akadálya a mérkőzésnek, mindazonáltal a pályán kár keletkezhetett volna – jelentette debreceni tudósítónk a klubtól kapott információ alapján.

Illés Béla, Haladás: "Ha minden kötél szakad, akkor péntek este megrendezhettük volna a Fehérvár elleni találkozót. Azért nem mondom, hogy lejátszhattuk volna, mert futballról nem, csak dagonyázásról lehetne szó. Nem bánom a döntést, mivel tetemes károktól kímélt meg bennünket."

UTE pálya- játékra alkalmas
UTE pálya- játékra alkalmas
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.