Hollandia-Szlovákia: érik a narancs

Azzal, hogy Robben alapkunsztjait mind Durica, mind Zabavnik „megetette" a tizenhatos előterében, a jobb oldalról befelé cselező játékosnak már csak annyi volt a dolga, hogy szokásának megfelelően kilője a bal alsó sarkot; megtette, így a holland együttes különösebb erőlködés nélkül jutott előnyhöz szlovák riválisa ellen. A narancsmezesek - nyilván a vezetés miatt - a folytatásban sem nagyon törték össze magukat, de a heves akciókat nem is nagyon indokolta semmi: a vetélytárs mechanikusan, elképzelés nélkül igyekezett lehetőséget teremteni magának, irányító és gyors szélső híján tökéletesen eredménytelenül.

Robben öröme
Netherland's Arjen Robben (L) celebrates his goal as Slovakia's Vladimir Weiss reacts with dejection during their 2010 World Cup second round soccer match at Moses Mabhida stadium in Durban June 28, 2010. REUTERS/Paul Hanna (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

A folytatás elején Robben - kedvenc statisztái közreműködésével - megint előadta mutatványát, ám ezúttal Mucha védett; akárcsak kisvártatva, amikor a holland klasszis Mathijsennek adott kvázi gólpasszt. Bő órányi küzdelmet követően végre a szlovákok is fölébredtek; mit fölébredtek, majdnem egyenlítettek. Elsősorban Stoch cselezte magát lőtávolig amolyan Robben-módra, ám az eladdig csak ásítgató Stekelenburg hárította a középre tartó labdát, hogy aztán Vittek ajtó-ablak helyzeténél is bravúrral védjen a holland kapus. A végjátékban egy Mucha közreműködésével eljátszott védelmi hiba végén Sneijder biztosította be a győzelmet, majd a Vittek buktatásért megítélt büntetőből a sértett talált a hálóba.

Érik a narancs.

HOLLANDIA-SZLOVÁKIA 2-1 (1-0)
Nyolcaddöntő, Durban, 62 000 néző. Jv.: Undiano (spanyol).
Hollandia:
Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Robben (Elia, 71.), Sneijder (Afellay, 92.), De Jong, Van Bommel - Kuyt, Van Persie (Huntelaar, 80.).
Szlovákia: Mucha - Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik (Jakubko, 88.) - Weiss, Stoch, Kucka, Hamsik (Sapara, 87.) - Jendrisek (Kopunek, 71.), Vittek.
Gól: Robben (18.), Sneijder (84.), Vittek (94., 11-esből).

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.