Hollandia-Kamerun: papírforma

Harminchat percet kellett várni arra, hogy gólban is megmutatkozzon a két fokvárosi föllépő közötti minőségi különbség: a Van der Vaart, Kuyt, Van Persie trió finom kombinációja végén utóbbi jó nyolc lépésről talált Hamidou Souleymanou kapujába. Ezzel együtt kameruniaknak is akadt lehetőségük - leginkább a védő Bong mutatkozott aktívnak a rivális tizenhatosán belül... -, ám a minden tekintetben erősebb, komolyabb helyzeteket kialakító hollandok az első szakaszban magabiztosan tartották irányításuk alatt a mérkőzést.

Robin van Persie hozta a kötelezőt
Netherlands' Robin van Persie scores a goal during a 2010 World Cup Group E soccer match against Cameroon at Green Point stadium in Cape Town June 24, 2010. REUTERS/Oleg Popov (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

A második félidőben - búcsúzni csak szépen... - afrikai alakulat mindent bevetett az immár visszafogottabban futballozó vetélytárs ellen: Makoun ziccerét még védte Stekelenburg, Eto'o lövésével szemben viszont már tehetetlen volt, amiben nagy szerepe volt annak a ténynek, hogy a csatár a Van der Vaart kezezéséért megítélt tizenegyesből bombázott a kapuba.

Azért a csereként beállt Robben - aki a honfitársaink elleni edzőmeccsen elszenvedett sérülés után játszott újra - és a szintén a kispadról beszálló Huntelaar „helyretette" a dolgokat: a Bayern-csatár bombakapufáját követően kipattanó labdát a Milan-ék passzolta a gólvonalon túlra. „Itt" egy erős csapat, „ott" egy szétesett: az eredmény nem tükrözte a különbséget...

HOLLANDIA-KAMERUN 2-1 (1-0)

E csoport, Fokváros, 63 000 néző. Jv.: Pozo (chilei).

Hollandia: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, Sneijder, De Jong, Van der Vaart (Robben, 73.) - Kuyt (Elia, 66.), Van Persie (Huntelaar, 59.).

Kamerun: Hamidou Souleymanou - Mbia, Bong (Aboubakar, 54.), Nkoulou (Rigobert Song, 74.), Assou-Ekotto - Geremi, Alexandre Song, Nguemo, Makoun - Choupo-Moting (Idrissou, 72.), Eto'o.

Gól: Van Persie (36.), Eto'o (65., 11-esből), Huntelaar (83.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.