Hollandia-Dánia: öngyilkos dánok

Bár a holland válogatott tehetett erről a legkevésbé, 2-0-ra mégis felülmúlta Dániát a labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első találkozóján.

Hollandia csapata igazán nem tehetett róla, hogy vezetést szerzett, mert a második félidő első percében Sörensen, Simon Poulsen és Agger - azaz három dán - szerencsétlenkedte össze a narancssárgák első gólját. Az északi „akció" befejezéseként Poulsen ráfejelte a labdát Aggerre... 1-0.

Kétszer is kapitulált a repülő dán kapus
Denmark's goalkeeper Thomas Sorensen makes a save against the Netherlands during a 2010 World Cup Group E soccer match at Soccer City stadium in Johannesburg June 14, 2010. REUTERS/Brian Snyder (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

Addig a hollandoknak momentumuk sem volt, világklasszisnak nevezett labdarúgóik csak ténferegtek a pályán. S ha a 28. percben a szintén harmatgyenge dánok ugyancsak elenyészően ritka támadásainak egyikéből Bendtner hét méterről befejeli Rommedahl beívelését...

De nem fejelte be: az Simon Poulsen reszortja volt.

Fordulatot egyébként az „úttörő" jelenettől sem vett a játék, és egészen a véghajráig hasonlóképpen ásítoztak a nézők, mint a johannnesburgi Soccer City stadion néhány szektora.

Akkor a nyolcvannégy percen át láthatatlan Sneijder megjátszotta Eliát, s bár a társainál elevenebb cserejátékos gurítása visszajött a bal kapufáról, az arra járó Kuyt két méterről az üres kapuba passzolta a labdát (2-0).

Hogy ilyen teljesítménnyel három pontot lehet szerezni, az kisebb csoda.

Nagyobb, hogy két gólt is...

 

HOLLANDIA-DÁNIA 2-0 (0-0)
E csoport, Johannesburg, Soccer City stadion, 60 000 néző. Jv.: Lannoy (francia).
Hollandia:
Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong (De Zeeuw, 86.), Sneijder - Kuyt, Van Persie (Afellay, 77.), Van der Vaart (Elia, 67.).
Dánia:
Sörensen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Simon Poulsen - Enevoldsen (Grönkjaer, 56.), Rommedahl, Christian Poulsen, Kahlenberg (Eriksen, 73.), Jörgensen - Bendtner (Beckmann, 62.).
Gól:
Agger (46., öngól), Kuyt (85.).

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.