Hídegyháza

A „piaci részedesés növelése” a célja a Vasas futballcsapata többségi tulajdonosának, a Híd Kft.-nek, amely – a Nemzeti Sport információja szerint – bevásárolná magát a Nyíregyháza NB II-es együttesébe. A Keleti csoport harmadik helyén álló – s a következő évadban is másodosztályú – nyírségi együttes jelenleg befektetőket keres ahhoz, hogy megvalósítsa célját, a visszajutást.

Hogy a Híd Kft. miként került képbe, arra a válasz cikkünk első mondatában keresendő, legalábbis Erdős László, az angyalföldi klub ügyvezetője lapunk kérdésére ezt az okot jelölte meg. A kérdés sokkal inkább az, vajon milyen reális alapja van a terjeszkedésre egy olyan cégnek, amely a tavaszi idényben még a saját játékosainak és edzőinek is többször határidőn túl fizetett?

E felvetésünkre Erdős úgy reagált, hogy a hátralék nagysága „föl volt nagyítva a sajtóban”, miként a csúszás sem volt „akkora mértékű”. A Híd Kft.-nek jelenleg nincs lejárt kötelezettsége a futballistákat illetően: a májusi bért június közepéig, a tavaszi prémiumokat a következő évad kezdetéig kell rendeznie. Ezt megerősítette Markovits László, a a labdarúgórészleg kisebbségi tulajdonjogát birtokló Vasas SC elnöke is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.