Hiába szerzett hazai pályán négygólos előnyt a szegedi csapat

A Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap az otthonában 33:29-re nyert a Kiel együttese ellen, így reménykedett, hogy bejut a BL-ben a nyolc közé. A hazaiak hol két, hol három góllal vezettek, de összesítve a szegediek álltak továbbjutásra. Egészen a 18. percig, amikor is a németek négy góllal elhúztak (11:7), s az idegenben lőtt több gól miatt már ők örülhettek. Ám a Tisza-parti gárda nem adta fel, annak ellenére hogy Sierra kapus teljesítménye nem volt az igazi. A szünetben ismét négy gól (18:14) volt a különbség.

A második félidőre Sierrát Wyszomirski váltotta. Pastor edző jól döntött, a lengyel sokkal több lövést hárított. Bombac szórta a gólokat, de hiába, a németek egyre jobban elhúztak, s mivel a magyar csapat nagyon sok hetest kihagyott, így a vendéglátók hét góllal, 36:29-re győztek, s jutottak a nyolc közé. A Kiel együttese tavaly szintén a BL-ben, a negyeddöntőben búcsúztatta a magyar csa­patot.

Xavier Sabate, a magyar férfi kézilabda-válogatott spanyol szakvezetője kihirdette tizenkilenc tagú keretét az olimpiai és világbajnoki címvédő Omeyer, Narcisse, Karabatic fémjelezte francia együttes elleni április 9-i touloni barátságos találkozóra.

A 2012-es londoni olimpia óta először szerepel a névsorban Fazekas, és ismét kerettag Császár, Iváncsik Tamás, valamint Ilyés. A lengyelországi Eb-n leszereplő magyar együttesből Borsos, Faluvégi, Gazdag, Hornyák és Pásztor hiányzik.
Sabate segítője Debre Viktor, a '86-os vb-n második helyezett magyar válogatott játékosa, a gyöngyösi férficsapat edzője lett.

A keret: Bartucz (Csurgó), Fazekas (Balatonfüred), Mikler (Veszprém); Ancsin, Balogh, Ilyés, Zubai (mind Szeged), Bánhidi, Bóka (mindkettő Balatonfüred), Bodó, Harsányi (mindkettő Tatabánya), Császár (Schaffhausen), Dzsamali (Kristian­stad), Iváncsik Gergő, Lékai, Nagy László, Schuch (mind Veszprém), Iváncsik Tamás (Elverum), Nagy Kornél (Dunkerque).Szegedi prés: Blazevic és Balogh szorításában Dahmke, a Kiel Európa-bajnok játékosa Fotó: MTI/EPA – Carsten Rehder

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.