Hétköznapi labdarúgás

Sokan vannak még, akik a valódi magyar futball évtizedeiből emlékeznek rá: a válogatott nemegyszer kis vidéki csapatokhoz látogatott edzőmérkőzésre, hogy 11-1-re verje a Siófoki Bányászt vagy 17-1-re az Ercsi Kinizsit.
Magyar edzés. A kuka a kapu
Magyar edzés. A kuka a kapu
Szabó Miklós/ Népszabadság

Ma Debrecenben a magyar–litván barátságos találkozó tétje nem sokkal nagyobb, mint annak idején Ercsié. Az ellenfelet kiválasztók alapos munkát végeztek, hiszen olyan vetélytársat szemeltek ki, amely a legutóbbi négy meccsén egyetlen gólt sem ért el, ellenben tízet kapott. Előző tíz mérkőzése közül csak az Észtország (1-0), San Marino (2-0) és Finnország ellenit tudta megnyerni (1-0), döntetlent játszott Ukrajna (0-0), valamint az Egyesült Arab Emírségek válogatottjával (1-1), s kikapott Lettország (0-1), Lengyelország (1-2), Szlovénia (0-2), Svájc és Anglia csapatától (egyaránt 0-4).

Igoris Pankratjevas szakvezető kapitányi mérlege: 4 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség. A tréner korábban László Csaba másodedzője volt a litván nemzeti együttesnél, és már felülmúlta elődjét, mert a magyar edző 2 győzelemmel, 4 döntetlennel és 10 vereséggel távozott.

A vendégcsapat a legújabb világranglista 96. helyét foglalja el (közvetlenül Ruanda és Malawi mögött), míg a magyar válogatott a negyvenkettedik. (A felső régiókban Németország, Belgium, Argentína, Kolumbia, Brazília, Hollandia, Portugália, Uruguay, Franciaország, Spanyolország a sorrend.) Dárdai Pál másodállású kapitány tehát joggal reménykedhet győzelemben, akárcsak a jövő héten Helsinkiben, hiszen ha a finneket a baltiak is felülmúlták... Ráadásul az eddigi négy magyar–litván mérkőzésen hazánk fiai háromszor nyertek, egyszer döntetlent értek el, tíz gólt szereztek és kettőt kaptak.

Ilyen partner kell nekünk, ilyen partner pompás!

MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA
Barátságos mérkőzés, Debrecen, 18.30. Jv.: Zelinka (cseh).

Magyarország: Dibusz (2-szeres válogatott) – Fiola (4), Juhász (86), Pintér (18), Leandro (12) – Varga József (31), Stieber (7), Tőzsér (27) – Varga Roland (3), Szalai (24), Dzsudzsák (67).

Litvánia: Klevinskas (3) – Cesnauskas (57), Freidgeimas (16), Kijanskas (41), Andriuskevicius (17) – Mikoliunas (71), Chvedukas (10), Mikuckis (11), Mindaugas (33), Luksa (16) vagy Kazlauskas (3) – Matulevicius (19) vagy Stankevicius (8).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.