Hat aranyat hoztunk el az ifjúsági kajak-kenu vb-ről

Hét számban szereztek aranyérmet a magyar versenyzők a Minszkben rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntői során. A küldöttség rekordot döntött a fehérorosz fővárosban, ugyanis összesen 10 aranyérmével és 25 dobogós helyezésével minden idők legjobb teljesítményét produkálta a sportág utánpótlás világversenyeinek történetében.

A magyar szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint a világbajnokság legeredményesebb versenyzője Homonnai Luca lett. A 18 éves győri kajakozó az ifjúságiak között szombaton négyesben 500 méteren lett aranyérmes, vasárnap pedig egyesben előbb 200, majd 500 méteren győzött, utóbbi távon orosz riválisával holtversenyben.

A kajakozó Racskó Fruzsina, Gazsó Dóra duó az ifjúságiak 500 méteres számát teljesítette elsőként. Az UTE sportolója, Lucz Dóra az U23-as korosztály 200 és 500 méteres versenyét nyerte meg. A férfiaknál a szegedi Birkás Balázs lett a 200 méter világbajnoka.

Az U23-as korosztályban a női kenusok 500 méteres számát a győri Lakatos Zsanett nyerte.

Szombaton az ifjúságiak mezőnyében az 500 méteres női kajaknégyes - Racskó Fruzsina, Pupp Noémi, Gazsó Dóra és Homonnai Luca -, valamint az 1000 méteres férfi kajakpáros - Petró Erik és Varga Ádám - állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a 23 éven aluli kategóriában a Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág 500 méteres kenupáros lett első.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.