Hamilton győzött

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, s ezzel 28 pontra növelte az előnyét az összetettben a most második csapattársával, a német Nico Rosberggel szemben.
A 30 éves Hamiltonnak ez pályafutása 39., az idei szezonban a hatodik futamgyőzelme, Spa-Francorchamps-ban pedig 2010 után másodszor nyert.

Rosberg mögött Romain Grosjean, a Lotus francia pilótája végzett a harmadik helyen, neki az idei évben ez a legjobb eredménye.

Az egy hónappal ezelőtt rendezett Magyar Nagydíjon történtekhez hasonlóan itt is egy extra felvezető körre volt szükség, amikor ugyanis a mezőny felállt a rajtrácsra, a német Nico Hülkenberg (Force India) jelezte, hogy nem fog tudni elindulni.

A második start már gond nélkül zajlott, Hamilton megtartotta a vezető pozíciót, közben a negyedik helyről induló Sergio Perez (Force India) már az első kanyarban második volt, Daniel Ricciardo (Red Bull) pedig feljött harmadiknak. A Hamilton mellől rajtoló Rosberg az első körben a negyedik helyig csúszott vissza, mögötte Valtteri Bottas (Williams) és Sebastian Vettel (Ferrari) száguldott az ötödik és a hatodik pozícióban.

A nyolcadik körben Ricciardo, a kilencedikben pedig Perez állt ki kerékcserére, így Rosberg átvette a második helyet. A 13. körben aztán Rosberg, majd egy körrel később Hamilton kapott új abroncsokat, s az első kiállások után Hamilton, Rosberg, Perez volt a dobogósok sorrendje.

A 20. körben a mezőny egyik leggyorsabbja, Romain Grosjean (Lotus) utolérte és könnyedén megelőzte Perezt, ezzel feljött a harmadik helyre.

A második kerékcserékre a 22. és a 32. kör között került sor, Vettel azonban nem állt ki másodszor, így a harmadik helyen haladt, miközben előtte és mögötte már minden riválisa legalább kétszer cserélt gumit.

Tíz körrel a leintés előtt tehát Hamilton, Rosberg, Vettel volt a dobogósok sorrendje, a negyedik Grosjean közben körről körre közelített Vettelhez. A hajrában az első két helyen már nem történt változás, Vettel azonban az utolsó előtti körben jobb hátsó defektet kapott, így a harmadik hely Grosjean ölébe hullott.

A szezon két hét múlva, Monzában folyatódik az Olasz Nagydíjjal.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.