Hajszállal csúszott le az éremről az olimpiára beeső magyar kajakpáros

Rendkívül szoros befutóval a negyedik helyen végzett 200 méteren a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakkettes a riói olimpián. Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin a hetedik lett 1000 méteren.  

Nem volt sima útja a világbajnok Tótka Sándor, Molnár Péter duónak az olimpiai döntőig, hiszen szinte az utolsó pillanatban derült ki, hogy egyáltalán ott lehetnek Rióban, miután doppinggyanú miatt kizárták az utazók közül a válogatót megnyerő Horváth Bence, Szomolányi Máté párost. Tótkáékat az előfutamban csak a spanyol egység tudta megelőzni, míg a középfutamot már magabiztosan nyerték a magyarok. Mint mondták, nagyon élvezték az evezést, a döntőben pedig már bármi megtörténhet.

A rajtot a litvánok kapták el a legjobban, a spanyolok azonban átvették a vezetést, és meg is őrizték az előnyüket. Molnárék is végig ott voltak az élmezőnyben, ám a befutó annyira szoros volt, hogy senki nem tudta a végső sorrendet, amíg ki nem írták az eredményjelzőre, csak a spanyolok voltak biztosak a győzelmükben. A magyarok végül a negyedik helyre húzták be a hajót a célba, mindössze 3 századdal lemaradva a bronzérmes litvánoktól. Az ezüstérmet a britek kaparintották meg.

"Kammerer Zoltán azt mondta egyszer, hogy másodiknak és negyediknek lenni a legrosszabb. De ha valaki két héttel ezelőtt az mondja nekem, hogy negyedikek leszünk az olimpián, kinevetem. Ez egy megnyert negyedik hely" - jelentette ki Tótka Sándor a célba érkezés után. "Lehet, hogy a magyar nemzet az elő- és középfutam után mást várt tőlünk, de mi kiadtuk magunkból a maximumot." 

"Hihetetlen boldogok vagyunk ezzel a negyedik hellyel" - erősítette meg Molnár Péter, aki még egyesben is érdekelt lesz 200 méteren. "Tőlem lehetett volna három ezred vagy három másodperc a különbség, ennél nem tudtunk volna többet-jobbat kajakozni" - tette hozzá.

Korábban hetedik helyen végzett a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó 1000 méteren. Hufnágel eredetileg Dombvári Bencével indult volna a játékokon, de miután megnyerték a hazai válogatót, kiderült, hogy Dombvári doppingtesztje pozitív lett, így Ceiner került a hajóba. Hufnágel és Ceiner tagja az 1000 méteren induló négyesnek is. Győzött a tavaly világbajnok és végig az élen haladó Max Rendschmidt, Marcus Gross német duó. Ebben a számban a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros volt a címvédő.

"Az elsődleges cél az volt, hogy a döntőbe bejussunk, ezt tegnap sikerült teljesíteni" - idézte az MTI- Ceiner Benjámint. "Úgy szerettünk volna kiszállni a hajóból, hogy ne maradjon bennünk több, szerintem ez is sikerült."

"Fájt a döntő - mondta Hufnágel Tibor. - Erre számítottunk az elő- és középfutam alapján, nagyjából erre a helyre vártuk magunkat" - tette hozzá, jelezve, nem jelentett plusz terhet számukra, hogy egy olimpiai döntőben indulnak: "Ugyanúgy hajtani kell. Nem hegedülni jöttünk, vagy gitározni, hanem kajakozni." 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.