Hajrá, franciák

Kedd késő délutánig kell izgulni azért, hogy a magyar jégkorong-válogatott jövőre is a világbajnokság A csoportjában szerepeljen. Ha kedvezően alakul a fehérorosz–francia meccs eredménye, akkor bent maradunk a legjobbak között.

Remekül játszott a világranglistán tizenkilencedik magyar válogatott Szentpéterváron a fehéroroszok (10.) ellen, s az 5:2-es siker (gól: Vas János 2, Nagy Gergő, ­Sebők, Galló) sporttörténeti győzelmet jelentett, legutóbb ugyanis hetvenhét évvel ezelőtt, 1939. február 3-án Bel­gium ellen sikerült nyerni (8:1) a legmagasabb osztályú vb-n.

Denis Reul és Galló Vilmos
Denis Reul és Galló Vilmos
Maxim Zmeyev / Reuters

Hétfőn az eddig jóval a várakozásokon felül teljesítő németek ellen lépett pályára az együttes, s a 10. percben az addig sem halk magyar szurkolók eget verő üvöltésben törtek ki, mert Bartalis passza után Sofron kicselezte Greisst, az NLH-ben szereplő New York Islanders kapusát, s a hálóba emelte a korongot (1:0).

A második harmadban sokkal többet támadott az ellenfél, ám Rajna többször bravúrral hárított. Aztán a 32. percben már ő is tehetetlen volt: Hager lövése a menteni akaró Vas Jánosról került a kapuba (1:1).

Az utolsó húsz perc rosszul kezdődött: Rajnáról kipattant a korong, s Reul menthetetlenül a hálóba lőtt. Ám a magyar válogatott nem adta fel: a honosított amerikai, Wehrs távolról talált a kapuba (2:2). A németek erősítettek, és fölényüket Braun az 58. percben gólra váltotta (3:2). A végén Rajna kapus lekorcsolyázott, helyette mezőnyjátékos érkezett a jégre, Seidenberg korongját pedig Goc az üres kapuba továbbította (4:2).

Marad a szurkolás a fehéroroszokkal délután negyed négytől találkozó franciáknak...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.