Győzött a népakarat

Hiába követelte a kezdőcsapatba fél Anglia Jamie Vardyt, a bajnok Leicester City idei nagy hősét, Roy Hodgson szövetségi kapitány ezúttal is a Lallana, Kane, Sterling támadótriónak szavazott bizalmat a Wales elleni brit csoportrangadón.

Sterling ugyan a 7. percben ígéretes helyzetben fölé lőtt, de ez után semmilyen veszélyt nem jelentett a walesi kapura a hármas, mint ahogy a középpályásként foglalkoztatott Rooney sem idézte – finoman fogalmazva – a futballtörténelem legnagyobb játékszervezőit.

Bale ümmepel
Bale ünnepel
Gonzalo Fuentes / Reuters

Sokat az Eb-újonc Wales sem csinált, az Eb eddigi talán legunalmasabb első félidejének végén azonban robbant a bomba: a 42. percben Bale 32 méterről bevágott egy szabadrúgást. Igaz, Hart kapus nagyot hibázott, későn ért le a sarokra, és lényegében ő tolta be a labdát a kapuba (0-1).

Hodgson aztán a szünetben engedett a nép – ha már Wales: az „istenadta" – akaratának, és bemutatkozhatott végre a tornán Vardy – aki tizenegy perccel később egyenlített! Egy kapu előtti tömörülésnél lesen állt ugyan, de a walesi Williams fejelte elé a labdát, így szabályos gólt szerzett közelről (1-1).

Vardy fordítást jelentő gólja
Vardy fordítást jelentő gólja
Gonzalo Fuentes / Reuters

A második félidő derekán a hasonlóan a csapatba követelt Rashfordot – aki immár minden idők legfiatalabb angol Eb-résztvevője – is pályára küldte a szakvezető, de nem ő, hanem a másik félidei csere, Sturridge nyerte meg Angliának a meccset: a 91. percben a walesi védők szerencsétlenkedése közepette valahogyan a kapuba gyötörte a labdát (2-1). Fordult a kocka: az angolok az első meccsen az oroszok ellen az utolsó pillanatokban kaptak gólt, most viszont ők voltak sikeresek a végén.

B csoport
ANGLIA–WALES 2-1 (0-1)

Lens, 43 033 ezer néző. Jv.: Brych (német).

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana (Rashford, 73.), Kane (Vardy, 46.), Sterling (Sturridge, 46.).

Wales: Hennessey – Chester, A. Williams, Davies – Gunter, Ledley (Edwards, 67.), Allen, Taylor – Ramsey, Robson-Kanu (J. Williams, 72.), Bale.

Gól: Bale (42.), Vardy (56.), Sturridge (91.)

A B csoport állása: 1. Anglia 4 pont, 2. Wales 3 (3-3-as gólkülönbség), 3. Szlovákia 3 (3-3), 4. Oroszország 1.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.