Győzelemmel tért vissza Mourinho: nyert a Chelsea

Győztes háborúból visszatérő hősként ünnepelte a Stamford Bridge közönsége vasárnap délután José Mourinhót, aki hat év után vette vissza a Chelsea irányítását. Az újonc Hull elleni találkozót megelőzően a portugál guru biztosította a szurkolókat, hogy nem a pénz és nem is csak az újabb trófeák elhódításának reményében fogadta el Roman Abramovics tulajdonos felkérését.

Hanem mert London nyugati részében érzi boldognak magát, és kész addig maradni, amíg a klub elégedett vele. Persze fFigyelembe véve azt, hogy ő az orosz oligarcha tízéves országlásának tizenegyedik trénere, kevesen mernének biztosítást kötni Mourinho jövőjére.

Mindenesetre az arénában uralkodó eufórikus hangulatot fokozta, hogy a Special One csókok dobálásával hálálta meg a tribünökről hallatszó üdvrivalgást. Az egyetlen pillanatig sem kétséges kimenetelű, a hazaiak
2-0-ás győzelmével végződő találkozó két nagyon különböző félidőt hozott. Az első negyvenöt percben brillíroztak a vendéglátók. Frank Lampard már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, amikor a bíró jogos tizenegyest ítélt meg, amiért a „tigrisek” hálóőre, Allan McGregor fejbe vágta Fernando Torrest. Az angol válogatott középpályása tőle szokatlanul kihagyta a lehetőséget, ám a 24. percben varázslatos szabadrúgásgóllal kárpótolta rajongóit. A vezetést tizenkét perccel korábban a végig remeklő Oscar szerezte meg. A fordulás után az egykori Man United hős, Steve Bruce vezette Hull magához tért és többször is zavarba ejtette az elfáradt „kékeket”. A három pont mellett Mourinhót megnyugtathatja, hogy kölcsönből visszatért játékosai közül Kevin de Bruyne és Romelu Lukaku is ígéretesen teljesített.

Az első forduló alapján úgy tűnik, a Premiership leghosszabban, huszonhat éven át szolgáló szakvezetője, Sir Alex Ferguson távozása nem viselte meg különösebben a hússzoros bajnok Manchester Unitedet. Utóda, David Moyes az Európa Ligában már bemutatkozott Swansea ellen debütált. A „vörös ördögöknek” a Liberty stadionban nem okozott gondot Michael Laudrup dinamikusan fejlődő gárdájának legyőzése. A dán trénernek igaza volt, hogy a 4-1-es eredmény nem fejezte ki hűen a játék képét. A mérkőzés sorsa lényegében nem egészen két perc alatt, a 34. és 36. perc között dőlt el, amikor az egyaránt duplázó Robin van Persie, s Danny Welbeck először talált be a hálóba. „RVP” gólja szépségdíjas teljesítmény volt. A veterán Ryan Giggs mérnöki pontosságú beadását remekül vette le, majd a jobb lábát magasan a feje fölé emelve vágta be a labdát Michel Vorm hálójába. Wayne Rooney egy óra elteltével állt be csereként, beadásaival hozzájárulva Van Persie és Welbeck második góljaihoz, de az ünneplésből látványosan kimaradva jelezte, a szíve Chelsea-ben dobog.

A forduló első meccsén Luis Suarez egy protokollpáholyból nézte, ahogyan a Liverpool keserves 1-0-lal emelkedett felül a Stoke Cityn. A csatár jelenléte pozitív üzenettel ért fel. Míg Brendan Rodgers lélegzetvételi szünethez jutott, a Premiership jelenlegi doyenje, Arsene Wenger máris bocsánatkérésre kényszerült a háborgó szurkolóktól. Az Arsenal az Emirates Stadionban fogadta az elmúlt idényben vergődő Aston Villát. Az „ágyúsok” már a hatodik percben megszerezték ugyan a vezetést Olivier Giroud jóvoltából, ám – a francia tréner megítélése szerint játékvezetői hibák miatt – a találkozó a Villa 3-1-es győzelmével végződött, Laurent Koscielny pedig ismét korai zuhanyzásra kényszerült. A kudarc nem véletlen: a tulajdonosok nyár eleji fogadkozása ellenére eddig egyetlen új klasszis sem landolt Észak-Londonban.

Mourinho öröme
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.