Furcsa meccs dönt a Felcsút sorsáról

Az MLSZ versenybizottsága döntött: Dunaújvárosban rendezik szombat délután fél öttől az MTK–Vasas találkozót a labdarúgó NB I zárófordulójában. Az MTK (51 pont) a negyedik helyen áll, a Videoton és a Debrecen egy-egy ponttal van előtte, míg a Vasas (29) a tizedik, és egy pont az előnye a már kieső helyen lévő Felcsúttal szemben.

Az MTK az évad kezdete előtt a Fáy utcai pályát nevezte meg „otthonának”, mivel a Hungária körúti sporttelepet újjáépítik. Ezért előfordulhatott volna, hogy a Vasas a befejező játéknapon vendégként is a saját pályáján futballozik, ám a kék-fehér klub ugyanúgy Dunaújvárosba akarta vinni a mérkőzést, mint az utóbbi időben több találkozóját. A XIII. kerületiek ez ellen tiltakoztak, mondván: nemrégiben a Debrecen nem egyezett bele, hogy Dunaújvárosba telepítsék az MTK–DVSC meccset, s azt végül Angyalföldön rendezték meg.

A versenybizottság ezzel nem törődött, és elfogadta az MTK érveit. Hogy miért, arról nem tudunk beszámolni, mert a bizottság tagjai nem kommentálhatják döntéseiket. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője azonban elfogadja a határozatot, mert hangsúlyozta: a paragrafusok alapján is létezhetnek a módosításra jogosító körülmények. A pályaválasztó MTK például akkor is elvihette volna a mérkőzést vidékre, ha – mondjuk – a Fáy utcai talaj ellen lett volna kifogása. Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója viszont ekképpen vélekedik a verdiktről: „Egy rendezetlen bajnokság következetlen döntése.” A direktor megemlítette: nem voltak illúziói a versenybizottsággal kapcsolatban, mert annak tagjai közé tartozott 2013-ig, amíg önszántából le nem mondott...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.