Fucsovics Márton győzni akar Wimbledonban

Különleges helyet foglal el Fucsovics Márton tervei között a wimbledoni teniszbajnokság, amelynek junior versenyében kedden egyesben és párosban is bejutott a nyolcaddöntőbe.

"Mindig is az itteni tornagyőzelem izgatott, Párizs vagy Melbourne közel sem annyira - nyilatkozta az MTI-nek a nyíregyházi, de három éve Stuttgartban edző játékos. - Ma feküdt nekem az inkább salakot kedvelő olasz játéka, valóban könnyű meccs volt. Bár holnap alakulnának így a dolgok a brit James Marasek ellen! Ő nemrég nyert itt egy korosztályos előtornát, és azt hiszem, ez alaposan feldobta és motiválja majd."

A tavalyi US Open junior párosbajnoka saját bevallása szerint a füvet és a gyors borításokat kedveli, jól szervál (210 km/óra a leggyorsabb adogatása), jól röptézik, a fonákokat viszont még sulykolnia kell.

Az augusztusban 18 esztendős, azaz utolsó junior évét taposó Fucsovics egy cseh tinivel indult párosban, noha eredetileg - az egyesben kedden kiesett - Zsiga Mátéval állt volna össze.

A US Open-győzelem m ár megvolt: Fucsovics Márton páros diadalát ünnepli
Nyíregyháza, 2009. szeptember 15. Fucsovics Márton, a US Open-en elnyert serlegből pezsgőt iszik szeptember 14-én, Nyíregyházán. A Nyíregyházi VSC 17 éves sportolója az amerikai nyílt teniszbajnokságon a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán győzött a junior férfi párosok versenyében. MTI Fotó: Balázs Attila

"Tudom, hogy sokan jó néven vennék, és örülnének egy tiszta magyar párosnak, sínen is voltunk Zsigával, de végül mégsem jött most össze. Talán majd máskor."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.