Főtáblabíró kerestetik

Michel Platini UEFA-elnök kegyelméből a klub valaha volt legnagyobb lehetősége előtt áll a Debrecen labdarúgócsapata.

 A gárda „adminisztratíve" elkerülhette az európai élvonalhoz tartozókat, illetve az elithez nála közelebb lévőket, s egy gyönge közepes (Kalmar), valamint két gyönge csapat (Levadia, Levszki) kiejtésével a BL főtáblájára juthat.

Az más kérdés, hogy Szófiában ugyanúgy gondolkodnak a Debrecenről, mint nálunk a Levszkiről... Legföljebb a DVSC mindig mértéktartó vezetői szerényebbek a bolgár elöljáróknál. Szófiában végtelen elégedettséggel fogadták a párosítást, miközben Debrecenben Herczeg András klubmenedzser és Bücs Zsolt tréner nem győzte hangoztatni, hogy „a kiemelt Levszkihez sorsoltak bennünket, ezt tudomásul kell vennünk". Igaz, Herczeg megemlítette azt is, hogy talán a magyar együttes előnyére válhat a bolgárok magabiztossága, sőt nemegyszer lekezelő magatartása.

Hiába, múlnak az idők... Harmincöt éve, a BEK-ben még csupán edzőpartnere volt a Levszki az Újpestnek, amely Szófiában 3-0-ra, a Megyeri úton 4-1-re nyert. A szófiai vetélytárssal nem akadt gondja az FTC-nek sem a KEK 1991/92-es évadában (3-2, 4-1), noha akkor már erősen leszálló ágban volt a magyar futball.

Most viszont szorítani szükséges, bár jó jel: a transfermarkt.de német hírportál a DVSC-t pénzügyi értékét valamivel többre tartja (7,8 millió euró), mint a Levszkiét (7,5). A tét nagy, az azonban nem állítható, hogy két ország égne most lázban. Habár, mivel a Debrecen ezen túl hazai vendég lesz a Puskás Ferenc stadionban, minálunk Budapesten is megkülönböztetett érdeklődés kíséri a párharcot. Egyrészt a legjobb 32 közé kerülés - könnyítés ide vagy oda - mégis csak nagy szám volna, másrészt a fővárosiak olyan csapatokat láthatnának, mint a Barcelona, a Manchester United vagy a Milan.

Az óriások vendégjátékán nyilván táblás ház lenne. Főtáblás ház.

Csak még túl kell jutni a selejtezők rájátszásán...

Levszki-Debrecen

BL-selejtező, Szófia, Georgi Aszparuhov stadion, 20.45. Jv.: Duhamel (francia).

Levszki: Petkov - Genev, Milanov vagy Szimonovics, Topuzakov, Minev - Ze Soares, Szarmov, Bardon, Tasevszki, Joaozinho vagy Jovov - Hrisztov.

Debrecen: Polekszics - Bodnár, Mészáros, Máté, Leandro - Szakály, Kiss, Varga, Czvitkovics - Oláh, Rudolf.

Bajnokok Ligája selejtező, negyedik forduló (play-off), első mérkőzések:

Celtic-Arsenal 0-2

Timisoara-Stuttgart 0-2

Sporting Lisboa-Fiorentina 2-2

Seriff Tiraspol-Olimpiakosz 0-2

FC Köbenhavn-APOEL Nicosia 1-0

Levszki Szófia-Debrecen

Lyon-Anderlecht

Panathinaikosz-Atletico Madrid

Salzburg-Maccabi Haifa

Ventspils-FC Zürich

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.