Forma–1: Massát nem kísérti a mogyoródi dráma

Felipe Massa különleges érzésekkel készül visszajönni a Hungaroringre az után, hogy a tavalyi Forma-1-es Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedett.

Az augusztus 1-jei futamra készülő brazil pilóta olasz versenyistállója, a Ferrari honlapján nyilatkozott erről.

"Visszatérni Budapestre, ez valami egészen különleges számomra" - fogalmazott Massa, aki leszögezte: csütörtökön az első dolga az lesz, hogy köszönetet mondjon a verseny rendezőinek és orvosainak. Kitért rá, hogy a baleset az életét megváltoztatta ugyan, de versenyzői tudását nem.

"Amikor az autóban ülök, csak a versenypályát látom magam előtt, mindent ugyanúgy csinálok, mint azelőtt, anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is a balesetre gondolnék" - fogalmazott.

A 28 éves Massa hozzátette, hogy szeret a Hungaroringen versengeni, azzal együtt is, hogy kiugróan jó eredményt még egyszer sem ért el a magyarországi F-1-es pályán.

"Minden okom megvan rá, hogy bizakodva térjek vissza Magyarországra" - mondta.

Felipe Massa a múlt esztendei mogyoródi időmérő edzésen úgy szenvedett súlyos koponyasérülést, hogy fejen találta a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó, és kocsijával 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Papp Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A tavalyelőtti világbajnoki ezüstérmes pilótát augusztus 3-án engedték haza Brazíliába.

Egy éve történt... A szörnyű baleset pillanatában még azt sem lehetett tudni, Massa szeme megmenthető-e.
Mogyoród, 2009. július 25. A brazil Felipe Massát, a Ferrari csapat autóversenyzõjét kiveszik autójából, miután gumifalnak ütközött a július 26-i Magyar Nagydíj idõmérõ edzésén a Hungaroringen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.