F–1: Ecclestone 'elküldte' a háborgókat

A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone az idénynyitó Bahreini Nagydíjat ért kritikák és a pilóták zúgolódása ellenére nem támogatja az újabb szabálymódosítást.

"Túl sokáig tartana kivitelezni. Egyébként is: minden csapat áldását adta az idei szabályokra, azaz kezdjenek el hozzászokni" - mondta a Bild keddi számában a brit üzletember.

Bernie Ecclestone a spanyol király, János Károly társaságában az új Mercedest nézi. Neki úgy tetszik, ahogy van
Szahír, 2010. március 14. I. JÁNOS KÁROLY spanyol király és Bernie ECCLESTONE, a Forma-1-es Konstruktőrök Szövetségének elnöke, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa (b) egy versenyautót néz a McLaren Mercedes-csapat bokszában a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíja előtt 2010. március 14-én. (MTI/AP/Luca Bruno)

A szahíri futamot a sajtó egy része unalmasnak minősítette, a csapatvezetők és pilóták többsége pedig azt javasolta, hogy az előzések elősegítése érdekében a jövőben kötelező legyen a minimálisan kétszeri boxkiállás. Úgy vélik: Bahreinben szinte lehetetlen volt az előzés.

Az F1 új szabályozása szerint a verseny alatt a pilóták már nem tankolhatnak és gumicsere is csak egy alkalommal kötelező. Mindez azt jelenti, hogy az egy boxkiállás csak nagyon kevés lehetőséget ad az előzésekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.