Forma1: Kanada már biztosan kiszáll

Minden bizonnyal véglegesnek tekinthető, hogy nem lesz Forma-1-es Kanadai Nagydíj jövőre, mivel eredménytelenül zárult Bernie Ecclestone, az F1 főnöke és a montreali viadal megmentéséért fellépő kanadai politikusok egyeztetése.

Pénteken látott napvilágot, hogy a québeci tartományi kormányzat ajánlatcsomagot dolgozott ki, s juttatott el Ecclestone-hoz, hogy megpróbálja megmenteni a jövő évi versenyprogramból törölt nagydíjat, de az álláspontok távol maradtak egymástól.

Raymond Bachand québeci gazdaságfejlesztési miniszter szerint Ecclestone 175 millió kanadai dolláros (30,8 milliárd forint) jogdíjat kért öt évre, miközben ők 110 milliót (19,36 milliárd forint) ajánlottak.

"Senkit nem találtunk, aki az előírt összeget garantálta volna" - közölte a tárcavezető sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Gérald Tremblay montreali polgármester és Michael Fortier volt kanadai kereskedelmi miniszter is. - A nagydíj ebben a formában nem nyereséges, vagyis nem lesz jövőre kanadai futam, hacsak nem módosítja követeléseit Ecclestone" - tette hozzá.

A Forma-1 főnöke a sajtótájékoztatón közzétett levelében jelezte, a viadal előző szervezője három éven keresztül elmulasztotta teljesíteni pénzügyi kötelezettségeit.

Talán ennek is tudható be, hogy Ecclestone a mostani tárgyalások során nem volt hajlandó engedni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) október 7-én tette közzé a 2009-es programot, melyben már nem szerepel a montreali verseny.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.