Forma-1: a címvédő Vettel könnyed győzelme Melbourne-ben

Az ifjú Red Bull-pilóta ott folytatta, ahol a legutóbbi idényben abbahagyta: már az időmérőn parádézott, hogy aztán - Lewis Hamilton előtt - megnyerje az Ausztrál Nagydíjat.

Sebastian Vettel elképesztően könnyedén hozta az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat: a címvédő német pilóta végig vezetve győzött. Lewis Hamilton (McLaren) második, az orosz Vitalij Petrov (Renault) - első dobogós helyét megszerezve - harmadikként zárt; a dobogós trió mögött Fernando Alonso (Ferrari), Mark Webber (Red Bull) és Jenson Button (McLaren) futott be Melbourne-ben.

Amíg Vettel sikere papírforma, addig Hamilton és Petrov helyezése annyiban meglepetés, hogy a McLaren - tesztgondjai nyomán - egy héttel Melbourne előtt "nyúlt bele" az autóba, illetve, hogy az orosz pilóta huszadik futamán fért föl először a pezsgőzők közé. A hétszeres világbajnok német Michael Schumachernek továbbra sincs szerencséje a visszatérésével: Schumacher már az elején defektet szenvedett, s a huszonharmadik körben kiesett... A Mercedesnek továbbra sem megy: Nico Rosberget Rubens Barrichello kitessékelte az aszfaltról, s kiesett.

A világbajnok egyébként már a rajtnál simán elhúzott a mezőnytől; a lépést egyedül Hamilton tartotta vele. A harmadikként futó Webber azért nem végezhetett előrébb, mert - gonjai közepette - megannyit hibázott; a 2009-es világbajnok Button a vetélkedő első harmadában szabálytalanul megelőzte Felipe Massát, ezért megbüntették, így lemaradt az élbolytól.

Az újoncok egyike Sergio Perez (Sauber) egy kiállással futott be a korábban jelzetthez képest kevesebb kerékcserét hozó Grand Prix-n, amelynek a végső sorrendje: 1. Sebastian Vettel, 2. Lewis Hamilton, 3. Vitalij Petrov, 4. Fernando Alonso, 5. Mark Webber, 6. Jenson Button, 7. Sergio Perez. 8. Kobajasi Kamui, 9. Felipe Massa, 10. Sebastien Buemi. 

A vb legközelebbi futamát, a Malajziai Nagydíjat két hét múlva, Szepangban rendezik.

 

Vettel útban a győzelem felé
Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany drives during the Australian F1 Grand Prix at the Albert Park circuit in Melbourne March 27, 2011. REUTERS/Mark Horsburgh (AUSTRALIA - Tags: SPORT MOTOR RACING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.