Fölényes győzelemmel tért vissza Erdei

Kenyai bokszolót vert Erdei Zsolt első amerikai meccsén. A KO elmaradt, de Madár fölényéhez nem fért kétség.

Fel kell építenem magam, hogy Amerika is megismerjen és megszeressen - ennek jegyében lépett újra szorítóba az óceán túloldalán Erdei Zsolt. A profik között veretlen, volt világbajnok "Madár" a várakozásoknak megfelelően hozta a kenyai Samson Onyango elleni "felhozómeccsét".

Fölénye egyértelmű volt a nyolcmenetesre kiírt összecsapáson, amelyet végül pontozással nyert meg. "Ez csak egy barátságos. Erdei már menetekkel ezelőtt véget vethetett volna a találkozónak, de kihúzza az előírt időt. Totálisan kibírhatatlan ez így" - fakadt ki az Inside Fights szakkommentátora a hetedik menet végén, szinte könyörögve, hogy legyen már vége a magyar bunyós lényegében önmagával, amerikai visszatéréséért folytatott harcának.

A bírók végül 79-73, 80-72, illetve szintén 80-72 arányban hozták ki győztesnek a félnehézsúly és a cirkálósúly korábbi magyar világbajnokát a magasabb és könnyebb afrikai ellenféllel szemben. A KO, azaz a kiütés lehetősége félidő tájékán merült fel érdemben a ringben, de elmaradt - maradt viszont a magyar öklöző fölénye mindvégig.

A meccset a Williams-Martinez középsúlyú világbajnoki összecsapás előmérkőzéseként rendezték az Atlantic City-beli (New Jersey állam) Boardwalk Hall-ban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban. Ezzel Erdei a Lou DiBella Entertainment színeiben mutatkozott be újra - a sikeres folytatásra jövőre lehet számítani -, amúgy ez már harmadik győzelme Amerikában.

"A rozsdát le kellett küzdenem magamról, voltak holtpontok is, az igaz. Annak örülök, hogy még a nyolcadik menetben is meg tudtam húzni egy-egy ütést, és nem szállt el a kondim. Izgultam, óriási volt az elvárás velem szemben, mind a környezettől, mind saját magamtól. Sohasem vagyok elégedett, most sem, volt néhány pillanat, amikor rá kellett volna húznom még pár ütést, és nem ártott volna olykor még nagyobb pontosság sem. A hosszú kihagyás látszott, azt gondolom, jó belépő volt az amerikai piacra, lehet haladni tovább lépésről lépésre" - értékelte a találkozót Erdei Zsolt az azt otthon közvetítő Sport1-nek.

Erdei Zsolt és Samson Onyango a szorítóban
Atlantic City, 2010. november 21. ERDEI Zsolt korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok magyar öklöző (j) és a kenyai Samson ONYANGO küzd a szorítóban az Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán 2010. november 20-án. Erdei pontozásos győzelmet aratott. A 36 éves Erdei minden idők legeredményesebb magyar bokszolója, legutóbb 2009 novemberében lépett ringbe az Universum Box-Promotion színeiben, s lett akkori sikerével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka, míg azt megelőzően közel hat éven át volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka. (MTI/AP/Tim Larsen)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.