Fogadóelőny

Nagyon jól járhat az, aki az évad kezdetén a jelenlegi listavezető bajnoki címére fogadott a brit bukmékereknél. A Leicester aranyérmére eredetileg ötezerszeres pénzt ajánlottak; az odds most négy a héthez...

A Premier Liga évadának furcsaságát jelzi, hogy a 25. forduló előtt a legnagyobb várakozás nem a vasárnap délutáni Chelsea–Manchester United rangadót, a címvédő és a hússzoros bajnok találkozóját, hanem a szombat ebédidőben lejátszott Manchester City–­Leicester mérkőzést előzte meg. A táblázat első két helyezettjének meccsét öt nappal az után rendezték, hogy nyilvánosságra hozták Pep ­Guar­diola nyáron életbe lépő kinevezését a manchesteri égszínkékek élére.

Úgy fest, el is kél a katalán segítség, mert a – játékosállományát tekintve – 237 millió fontot érő házigazda együttes már a harmadik percben hátrányba került szerény 22,5 millió fontos ellenfelével szemben. A korábban hét ország tizenhat klubjánál foglalkoztatott, hatvannégy éves Claudio ­Ranieri edző nagyszerűen ismerte fel a manchesteriek gyengéjét, a lassú kezdést. Így aztán csapata a második félidő harmadik percében is lecsapott ellenfelére: ahogyan a szünet előtt Huth, úgy a fordulás után Mahrez „köszönt be” Hart kapusnak. Huth, a német hátvéd utóbb duplázott, és Agüero a „túl késő, túl kevés” szlogen jegyében szépített (1-3).

Huth kétszer
Huth kétszer
Jason Cairnduff / Reuters

Ranieri nagy utat tett meg azóta, hogy – amint erre a meccs utáni sajtótájékoztatóján emlékeztetett – az őszi idény kezdetén őt tekintették favoritnak az első menesztendő tréner címére. A Chelsea-időkben a taktikával állandóan­ „vacakoló”, ezért „kontárként” emlegetett olasz szakvezető – a The Sun on Sunday megfogalmazásában – „a ­tündérmese megvalósulásának küszöbén áll”. A The Sunday Times különösen a „villámcsapás­szerű gyors támadásokat, a visszafogott, de kitűnő védelmet, a megbeszélt taktika fegyelmezett végrehajtását” dicsérte. Tizenhárom mérkőzéssel az évad vége előtt a Leicester hat pont előnnyel vezeti a tabellát. Bár Ranieri most már maga is kezd hinni az elsőség megtartásában, a tréner változatlanul csak a következő meccsre hajlandó gondolni: ez jelen esetben az Arsenal elleni találkozó idegenben.

Amúgy nemcsak a Leicester, hanem a Tottenham győzelmi sorozata is folytatódott. Ha az újonc Watford 1-0-ás felülmúlása nem is nagy szenzáció, az észak-londoniak – évek óta először – egyenletes teljesítményt nyújtanak, s most már mind fővárosi riválisukat, a Bourne­moutht ­2-0-ra legyőző Arsenalt, mind a Manchester Cityt megelőzik. Szó szerint fájdalmasan hiányzott a kispadról Jürgen Klopp, a Liverpool edzője, aki szombaton vakbélgyulladás miatt kórházi kezelésre szorult. A „vörösök” kétgólos vezetést engedtek ki a küszködő Sunderlanddel szemben (2-2), miközben szurkolóik – az Anfield ­Road-i jegyárak drasztikus emelése ellen tiltakozva – tömegesen hagyták el a stadiont.

A Chelsea–Manchester United mérkőzésnek különleges ízt adott a kispadokon helyet foglaló és onnan ritkán elmozduló holland trénerek, Guus Hiddink és Louis van Gaal találkozója, valamint az a friss pletyka, hogy az exkék José ­Mourinho tárgyalásban áll az MU menedzsmentjével. („LVG” a nyilvánosság előtt tagadta, hogy napirenden lenne a leváltása, de nem zörög a haraszt...)

A meccsen a vendéglátók három bomba helyzetet is kihagytak, majd hevesen reklamáltak, amikor búcsúzó csapatkapitányuk, Terry lövését Blind kézzel hárította, ám a büntető elmaradt. S ahogyan az lenni szokott, az ellenfél megszerezte a vezetést: Lingard lőtt Courtois hálójába. Ám nem nyertek a vendégek: a sérülések miatti hosszabbításban ­Diego Costa kihasználta a manchesteri védelem ritka megroggyanását ­(1-1).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.