Bunda: Diósgyőr a célkeresztben

A Központi Nyomozó Főügyészségen csütörtökön – vesztegetés bűntettének megalapozott gyanújával – kihallgatták Sz. Györgyöt.

A gyanúsított a 2010. május 5-én lejátszott Diósgyőr–Nyíregyháza NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés (0-1) előtt – a magyarországi meccsek manipulálásában szervezőként tevékenykedő K. Zoltán és L. Mátyás utasításainak megfelelően, H. Gábor segítségével – felkereste a Diósgyőr három labdarúgóját, és egyaránt 3000 eurót ígért, majd adott nekik azért, hogy a játékosok az elkövetői kör fogadásának megfelelően befolyásolják a végeredményt.

Mivel a felbujtók végül nem fogadtak a mérkőzésre, a megkeresett játékosok a vesztegetési pénzt a találkozó után visszaadták. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye nem tér ki arra, hogy a meccs „bunda” volt-e vagy sem, azaz fair játékban született-e a 0-1.

Sz. György panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlésével szemben, majd – élve a hallgatás jogával – megtagadta a vallomástételt. A gyanúsított szabadlábon védekezik az ügyben, melyben a nyomozás az MLSZ feljelentése alapján 2009. decemberében kezdődött.

Képünk csupán illusztráció
Reviczky Zsolt 2008.03.29. Digitális 132. sz. DVD. MTK - Siófok foci futball, labdarúgás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.