Finn rulett

Több ütközés, műszaki hiba, nagy verseny a harmadik helyért. Izgalmas volt Szocsiban az Orosz Nagydíj, a Forma–1-es világbajnokság 15. futama.

Nico Rosberg indult a pole pozícióból, de a hetedik körben elromlott az autó gázpedálja, s a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton megelőzte. A német pilóta fel is adta a versenyt. A francia Romain Grosjean a falnak ütközött, szerencsére nem lett semmi baja, de az autó nagyon összetört.

Hamilton formás usankában
Hamilton formás usankában
Reuters

Hamilton nyomába a szintén német Sebastian Vettel eredt, eredménytelenül. Hamilton 42. futamgyőzelmével az örökrangsorban megelőzte a brazil Ayrton Sennát, s beérte Vettelt. A harmadik helyért nagyot csatázott a finn Valtteri Bottas és honfitársa, Kimi Räikkönen, valamint a mexikói Sergio Perez. Úgy tetszett, utóbbi nem szólhat bele a küzdelembe, ám az utolsó körben a két finn Räikkönen hibájából összeütközött, így Perez állhatott fel a dobogóra.

Orosz Nagydíj

Végeredmény:

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes), 2. Sebastian Vettel (német, Ferrari), 3. Sergio Perez (mexikói, Force India), 4. Felipe Massa (brazil, Williams), 5. Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso), 6. Felipe Nasr (brazil, Sauber), 7. Pastor Maldonado (venezuelai, Lotus), 8. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari), 9. Jenson Button (brit, McLaren), 10. Max Verstappen (holland, Toro Rosso).

A vb-pontverseny állása. Pilóták: 1. Hamilton 302 pont, 2. Vettel 236, 3. Nico Rosberg (német, Mercedes) 229. Csapatok: 1. Mercedes 531 (már világbajnok), 2. Ferrari 359, 3. Williams 220.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.