Feldúlt City

Százhatvankilencedik alkalommal rendezték meg Manchesterben a United–City derbit. Ám – ahogyan arra a „vörös ördögök” korábbi csapatkapitánya, az újabban befolyásos futballkommentátor Gary Neville figyelmeztetett – hiába ér a két csapat kerete együttesen szédítő 732 millió fontot (néhány forint híján 300 milliárdot), a találkozó jelentősége korántsem ugyanolyan, mint amilyen 2011 és 2013 között volt, amikor a bajnoki cím kimenetele múlhatott rajta.

A City hatalmas iramban kezdte a meccset, így beleillett a képbe, hogy Agüero góljával már a 8. percben megszerezte a vezetést. Az argentin szupersztárnak ez volt a 99. gólja az égszínkékek kötelékében, míg a századikat a 89. percre tartogatta. A probléma a bajnoki címvédő csapat szempontjából csak az volt, hogy a kettő között az önbizalmát az első gól után gyorsan visszanyerő United négyszer is eredményes volt.

A gólszerzők: a délután legjobbja, Ashley Young, a magasságát remek fejessel érvényre juttató Fellaini, továbbá Mata és Smalling. Míg a házigazdák a 4-2-vel régi önmagukra emlékeztettek, a „hangoskodó szomszéd” és állását féltő trénere, Manuel Pellegrini láthatólag elvesztette a fonalat: legutóbbi nyolc találkozójából hatot bukott el.

Ellentétben a zuhogó esőben zajló manchesteri meccsel, a kora délutáni londoni rangadót ragyogó napsütésben játszották. A Roman Abramovics fémjelezte éra hétszázadik mérkőzésén az öt év óta az első bajnoki trófeája közelébe kerülő Chelsea a földrajzilag csak öt mérföldre, a tabellán viszont tizennyolc hellyel lejjebb tanyázó QPR-t kereste fel. A szerencse rámosolygott a látogatókra, mert egyetlen kapura rúgásuk – Fabregasé – a vigasztalhatatlan Green hálójában landolt a 88. percben (0-1).

A 32. forduló további mérkőzésein a csúcsformában lévő Arsenal idegenben 1-0-ra verte a Burnley-t, a Southampton 2-0-ra a Hullt, a Tottenham pedig Birminghamben 1-0-ra kikapott a korábbi edzője, Tim Sherwood vezette Aston Villától.

Az élmezőny: 1. Chelsea 73 pont (31 mérkőzés), 2. Arsenal 66 (32), 3. Manchester United 65 (31), 4. Manchester City 61 (31).

Dísz Párma

Az európai futballhétvége szenzációja, hogy az olasz bajnokságban a sereghajtó Parma 1-0-ra legyőzte a listavezető Juventust.

További eredmények: Torino–AS Roma 1-1, Lazio–Empoli 4-0, Napoli–Fiorentina 3-0. Az élmezőny: 1. Juventus 70 pont, 2. Lazio 58, 3. AS Roma 57.

A spanyol bajnokságban: Sevilla–Barcelona 2-2, Real Madrid–Eibar 3-0, Malaga–Atletico Madrid 2-2, Celta Vigo–Rayo Vallecano 6-1. Az élmezőny: 1. Barcelona 75, 2. Real Madrid 73, 3. Atletico 66.

A német Bundesligában: Bayern München–Eintracht Frankfurt 3-0, Mönchengladbach–Dortmund 3-1, Hamburg–Wolfsburg 0-2.

Az élmezőny: 1. Bayern 70, 2. Wolfsburg 60, 3. Gladbach 53.

A francia Liga Kupa döntőjében: PSG–Bastia 4-0.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.