Fél tucat nem tucat

Kiütéses vereséget szenvedett az Arsenal a Chelsea-től Arsene Wenger tréner ezredik találkozóján.

Kiélték kíméletlenül gúnyos humorukat a szombati ebédidőben a Chelsea szurkolói. A 6-0-ás alázás felé araszolva mind gyakrabban skandálták Wengernek: „Arsene, szeretnénk, ha maradnál!” és „Kudarcspecialista vagy!” – utalva Jose Mourinho néhány héttel korábbi találó megjegyzésére a 2005 óta egyetlen trófeát sem szerző francia „professzor” teljesítményével kapcsolatban.

A ma már kevésbé megkérdőjelezhetetlen tekintélyű Arsenal-tréner nagy csinnadrattával kísért jubileumi fellépése szomorú mintát követett: ez volt sorozatban a tizenegyedik alkalom, hogy nem sikerült legyőznie a bajnokságban a régi, londoni riválist. Katasztrofálisabban aligha kezdődhetett volna a találkozó a vendégek számára. Alig negyedóra elteltével meghökkentő 3-0-át mutatott az eredményjelző. Eto’o – remek ellentámadásból – már a 4. percben, nem sokkal később pedig Schürrle is betalált Szczesny kapus hálójába.

A mérkőzés kimenetelét bizarr esemény pecsételte meg: Hazard kapura célzott labdáját Oxlade-Chamberlain nyilvánvaló kezezéssel hárította. Bár a vétkes maga is színt vallott az eset után és számos tanú erősködött, Andre Marriner bíró érthetetlenül Gibbst küldte le a pályáról. Igaz, később megkövette az Arsenalt. A jogos büntetőt is Hazard értékesítette jellegzetes, kivárásos módszerével. Közvetlenül a szünet előtt, majd a 66. percben Oscar törte össze még jobbanWenger szívét, végül a nemrégiben a Baseltől igazolt Mohamed Salah hálálta meg Mourinho bizalmát. A 6-0-lal zárult meccs után a bukmékerek tovább javították a Chelsea bajnoki esélyeit, míg a szezont biztatóan kezdő észak-londoniakról úgy vélik: nagy valószínűséggelmegint lemondhatnak az elsőségről.

A Premiership többi nagyágyúja is kitett magáért a fordulóban. Az idegenben fellépő Liverpool hátrányból verte 6-3-ra a Cardiffot, a Manchester City 5-0-ra semmisítette meg a Fulhamet, az Everton 3-2-re győzte le a Swansea-t, és ezúttal még a Manchester Unitednek is kijött a lépés: az Upton Parkban 2-0-ra nyert a West Ham ellen. A kelet-londoni látogatás felejthetetlen pillanata volt egyébként Wayne Rooney a felezővonal magasságából, kapásból eleresztett, nem utolsósorban célt érő lövése. A bravúr a futball rajongóit a tribünön helyet foglaló ex-United-sztár, David Beckham hasonló alakítására emlékeztette, melyet utóbbi 1996-ban a Selhurst Parkban mutatott be a Wimbledon ellen.

Az élcsoport: 1. Chelsea 69 pont/31 mérkőzés, 2. Liverpool 65/30, 3. Manchester City 63/28, 4. Arsenal 62/30.

Eurofutball

NÉMETORSZÁG. A Bundesliga 26. fordulójában a Bayern München folytatta nagy menetelését: ezúttal Mainzban győzött 2-0-ra. Nyert a Dortmund (Hannoverben 3-0-ra) és a Schalke is (hazai pályán 3-1-re a Braunschweig ellen), így a bajoroknak még várniuk kell arra, hogy matematikailag is bajnokoknak tekinthessék magukat. Az élcsoport: 1. Bayern München 74 pont, 2. Dortmund 51, 3. Schalke 50.

OLASZORSZÁG. A Serie A 29. fordulójában az AS Roma idegenben múlta felül a Chievót 2-0-ra, miképpen a Fiorentina a Napolit, a Juventus pedig a Cataniát egyaránt 1-0-ra.

A Lazio 1-1-es döntetlent ért el a vendég Milannal szemben. Az élmezőny: 1. Juventus 78 pont, 2. AS Roma 67, 3. Napoli 58.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.