Fekete kontinens, fekete jegyek

Dél-Afrikában botrány van, mert kiderült: nagyjából 600 ezer euró veszteség érte azokat a társaságokat, illetve magánszemélyeket, amelyeket és akiket súlyosan becsaptak a vb-jegyek vásárlásakor.

A belépők – pontosabban: olykor egész csomagok, hiszen egyes cégek VIP-szolgáltatással együtt vették meg a tiketteket – nem a FIFA-n keresztül kerültek forgalomba, jóllehet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség évek óta hangoztatja: csak a szervezet által hitelesített jegyeket szabad megrendelni.

A hamis belépők terítéséért egyelőre meg nevezett hálózatok felelnek majd, feltéve, hogy az ügyet teljes egészében sikerül felderíteni. Ám szólóban is nagyot lehet bukni, mert a rendező ország nagyvárosaiban vannak úgynevezett forró pontok, ahol olcsón lehet jegyhez jutni, csakhogy a belépők mindegyike hamis.

Ám az igaziak sokba kerülnek – miként előbb-utóbb a nem valódiak is az azokat terjesztőknek –, a legdrágább tikett az afrikaiak számára megközelítőleg 118 dollár. (Európában és Amerikában magasabb az ár.) Rendes jegy egyébként – bármilyen meglepő is – a szokásos vb-mizériához képest bőven van, ezt minden nap látni például a bevásárlóközpontokban, ahol sorban állnak az emberek a megmaradt (és hivatalos) „zsugákért”.

Hogy aztán Portugália és Spanyolország válogatottja közül melyik kap belépőt a legjobb nyolc közé, az ugyanolyan kérdés, mint az, hogy ezen túl valamennyi meccsre megtelnek-e az idáig nem mindig zsúfolt stadionok. A világbajnoki cím legnagyobb favoritjai közé sorolt spanyolok óvatosan közelítenek a találkozóhoz: „Rosszul kezdtünk – mondják –, és a Svájctól elszenvedett vereség következtében mind a Honduras, mind a Chile elleni mérkőzésünk olyan volt, mintha egyenes kiesésre játszottunk volna.”

Fernando Torres azonban bizakodik: „Tagadhatatlan, az igazi spanyol válogatottal még nem találkozhattak a nézők Dél-Afrikában. De ígérhetem, kedden megérkezünk.” Vicente del Bosque szövetségi kapitány pedig Cristiano Ronaldo kikapcsolását tartja a legfontosabbnak, mert úgy vélekedik, hogy „Portugália együttese Cristiano és mögötte a csapat”.

Ez eddig nem igazolódott, hiszen a portugálok kétszer gól nélküli döntetlent értek el, s az Észak-Korea elleni gólzápor (7-0) sem Cristiano Ronaldo külön kategóriáját bizonyította.

Emeljük ki inkább Eduardót: a portugál kapus még nem kapott gólt. Sőt, még rosszul sem mozdult.

Ellentétben azokkal, akik a jegyvásárláskor árnyékra vetődtek...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.