Fekete este Rióban

A hoch elegáns riói Copacabana Palace Szállóban hétfő este őrizetbe vették Raymond Whelant, a FIFA partnercége, a zürichi székhelyű Match Hospitality angol ügyvezetőjét. A hatvannégy éves férfi – a helyi rendőrség gyanúja szerint – vb-jegyek illegális, szervezett értékesítésében vett részt. (Korábban Brazíliában már letartóztattak tizenegy embert, aki a legkevésbé sem a fair play szabályait szem előtt tartó csapatot alkotva árult „fekete" belépőket.)

A Match Hospitality az egyetlen társaság, amely világszerte hivatalosan kínálja a VIP-csomagokat a vb-re. Leányvállalatain keresztül száz ország utazási irodáival működik együtt, s megkerülhetetlen a világbajnoksággal kapcsolatos legjobb szolgáltatások igénybe vételében. Lakosztályokat és osztályon felüli meccsjegyeket kínál – páhollyal és gyakorlatilag korlátlan étel-italfogyasztással – a labdarúgás legtehetősebb híveinek, valamint jól menő cégeknek.

Maga Whelan is lakosztályban szállt meg, de a jelek szerint nem múlatta az időt a legendás riói tengerpart legpatinásabb és legdrágább hoteljében, melynek kényelmét Walt Disneytől Brigitte Bardot-ig, a Rolling Stones tagjaitól Elton Johnig megannyi híresség élvezte már. Nem éppen szerény riói hajlékában száz belépőt találtak... A rendőrség továbbá dokumentumokat, számítógépeket, mobil telefonokat és amerikai dollárokat – nyilván nem egyet-kettőt – is lefoglalt Whelannél, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pedig azt közölte (noha Sepp Blatter elnök és Jerome Valcke főtitkár elzárkózott minden nyilatkozattól): „A FIFA teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és támogatja az illegális jegyértékesítés elleni erőfeszítéseket."

E kommüniké ellenére a FIFA riói főhadiszállásán lezajlott, a fényűző "Palotában" egészen szokatlan akció, illetve annak eredendő oka nem vet különösebben jó fényt a nemzetközi szövetségre sem...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.