Wimbledon: Federer hetedszer!

Nem lett meglepetés és nem tört meg a brit átok sem: Roger Federer négy szettben legyőzte Andy Murrayt a wimbledoni bajnokság férfi egyesének döntőjében, és újra világelső lett.

Federer hetedik wimbledoni sikeréért (és 17. Grand Slam-elsőségéért), Murray 76 év után az első brit győzelemért lépett a centerpálya már erősen megkopott gyepére. A londoni publikum óriási örömére - az Ivan Lendl által trenírozott - skót Murray 6-4-re megnyerte az első játszmát, de a svájci extraklasszis nem sokáig hagyta örülni a hazaiakat. 1-1-es szettállásnál elerdet az eső, és a két játékosnak meg kellett várnia, míg behúzzák a tetőt.

A folytatásban Federer átvette az irányítást, Murray pedig egyre rosszabbul viselte, hogy kezd kicsúszni a kezéből a meccs. Volt ütődobálás, vetődések utáni sántikálás, de mellette Murray azért keményen küzdött, és komoly küzdelemre késztette Federert, a közönség hatalmas biztatása közepette. A svájcit azonban nem lehetett megállítani, a harmadik és negyedik játszmát megnyerve hetedik alkalommal győzött a tenisz szentélyében, és hétfőtől ismét ő vezeti a világranglistát.

Roger Federer (svájci, 3.)-Andy Murray (brit, 4.) 4-6, 7-5, 6-3, 6-4

Roger Federer továbbra is Wimbledon ura
Roger Federer of Switzerland celebrates after defeating Andy Murray of Britain in their men's singles final tennis match at the Wimbledon Tennis Championships in London July 8, 2012. REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.