Farkasokkal táncolók?

Szombat délután Wolfsburgban lesz a német futballbajnoknak járó salátástál, jóllehet még nem fix, hogy az ottani „farkasok" viszik el a pálmát.

De óriási az esély erre, hiszen a Wolfsburg egyaránt két pont előnnyel vezet a Bundesliga záró fordulójában egymással találkozó Bayern München és Stuttgart előtt, ráadásul a gólkülönbsége héttel jobb a Bayernénél, és tizennéggyel a Stuttgarténál. Azaz akkor is aranyérmes, ha csupán „ikszel" a Werder Bremennel szemben, sőt akkor is, ha veszít, és a Bayern-Stuttgart döntetlennel zárul.

Érthető, hogy Wolfsburgban ünnepre készülnek, s a szurkolókat napok óta arra kérik: a harmincezres stadionból gyalogosan menjenek a belvárosba, a mérkőzést követő fesztiválra. Az biztos, különleges pillanat érkezhet el, a Wolfsburg ugyanis még soha nem nyert német első osztályú bajnoki címet, s amióta - 1998-ban - feljutott az élvonalba, a legjobb helyezése a múlt évi ötödik pozíció volt. (Egyszer-egyszer 6.-ként, 7.-ként, 8.-ként, 14.-ként, míg egyaránt kétszer 9.-ként, 10.-ként és 15.-ként fejezte be az évadot.)

A nagy felfutás mindenekelőtt a Grafite, Dzeko brazil, bosnyák csatárkettősnek, továbbá a szintén bosnyák irányító Misimovicnak köszönhető. A támadópáros 51-et szerzett a Wolfsburg 75 góljából, és ha ma - bármilyen elosztásban -kétszer beköszön, akkor beállítja a Gerd Müller, Uli Höness Bayern-tandem 1972-ben elért, majd 1973-ban megismételt rekordját. Igaz, a csúcsot jelentő 53-ból Müller 40-nel, illetve 36-tal vette ki a részét, míg a World Soccer című tekintélyes brit szaklap által „a Bundesliga Oscar-díjára" jelölt Grafite, valamint Dzeko külön meccse jelenleg 26-25-re áll. S mindketten adtak még tíz gólpasszt... Bár az utóbbinak Misimovic a mestere: 19-szer iratkozott fel közvetlen előkészítőként.

De vigyázat: nagyon jó a svájci kapus, Benaglio, az olasz védő, Barzagli vagy a brazil középpályás, Josué is. A kilátások még jobbak. Ám mindent el lehet packázni, és Münchenben meg Stuttgartban ismerik a mondást: innen szép nyerni...

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.