Fa Nándor ősszel újra indul a Vendée Globe-on

Fa Nándor nevezését a 19. helyen fogadta el a Vendée Globe földkörüli szóló vitorlásverseny szervezőbizottsága. A franciaországi Les Sables d,Olonne kikötőjéből november 6-án induló megmérettetésen 26 hajós állhat rajthoz 60 lábas vitorlásával - tájékoztatta a magyar hajós csapata kedden az MTI-t.
Fa Nándor - aki egyben 60 lábas versenyhajójának tervezője - a legjobb nem francia versenyzőként az ötödik helyen végzett az 1992-93-as Vendée Globe-on, útja 128 napig tartott.

A 2014-ben vízre tett Spirit of Hungary-nek a Barcelona World Race kétszemélyes verseny után a Vendée Globe lesz a második földkerülése. Fa Nándor pedig az ötödik földkerülő versenyére készül. A hajó felújítása után tavasszal óceáni és transzatlanti tesztvitorlázás következik. A Vendée Globe hivatalos kvalifikációja a május végén rajtoló New York-Vendée szóló óceánátkelő viadal lesz.

A szóló földkerülő csúcsot egytestű hajóval a francia Francois Gabart tartja, aki 78 nap 2 óra 16 perc és 40 másodperccel nyerte a 2012-13-as versenyt.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.