Ezüstérem az Európa-bajnokságon!

Heidum Bernadett ezüstérmet szerzett vasárnap 1000 méteren a Drezdában zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A németországi viadal honlapja szerint a döntőt a cseh Katerina Novotna nyerte meg, aki fél másodperccel előzte meg a magyar korcsolyázót. A harmadik helyen, Heidumtól csupán néhány századdal lemaradva, a francia Veronique Pierron ért célba.

"Bernadett volt ma a legszerencsésebb a lányok közül, nagyon szépen versenyzett, s megérdemelte a második helyet" – mondta az MTI-nek Darázs István csapatvezető.

A délelőtti selejtezőkből a hat magyarból három jutott tovább, közülük azonban Darázs Rózsa és Knoch Viktor a negyeddöntőben búcsúzott. Előbbi a 12., utóbbi a 16. helyen zárt.

A szombaton 500-on bronzérmes Huszár Erika már a selejtezőben kiesett, s a 26. pozícióban végzett. A férfiaknál Darázs Péter szintén 26., míg Lóth Dávid Manó a 23. lett.

Az Eb a 3000 méteres szuperdöntőkkel folytatódott, amelyekben az egyéni távokon döntőbe jutott korcsolyázók voltak érdekeltek, így a magyarok közül Heidum és Huszár. Előbbi a hetedik, utóbbi a kilencedik helyen ért célba. Összetettben Heidum a negyedik, míg Huszár a hetedik pozícióban zárt, ezzel eldőlt, hogy a jövő évi kontinensviadalon Magyarország ismét három női versenyzőt indíthat. A férfiaknál előreláthatólag csak két indulóval számolhat a szövetség, mert magyar sportoló összetettben nem jutott a legjobb nyolcba. 

Az összetett Európa-bajnoki aranyat a nőknél a cseh Novotna, a férfiaknál pedig az olasz Nicola Rodigari nyerte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.