Ezüst Anita

Márton Anita nagyszerű versenyzéssel a második helyet szerezte meg Amszterdamban az atlétikai Európa-bajnokságon. A 27 éves súlylökő éremesélyesként utazott el Hollandiába, annak ellenére is, hogy az idei kontinensviadal felkészülési állomásnak tekinthető az olimpiára, azaz a csúcsformát senki sem most várta tőle.

Remek formában
Remek formában
Matthias Schrader / MTI/AP

A csütörtöki döntőben az első hely kérdése már a nyitósorozatban eldőlt, a német Christina Schwanitz ugyanis 20,17 méteres eredményt ért el. Márton bemelegítésként 17,79 méterrel kezdett, majd a másodikra elért 18,52 méteres eredményével a második helyre lépett előre, és a verseny végéig ott is maradt. Legjobban a harmadik dobása sikerült, 18,72 méterig jutott, amit később már csak megközelíteni tudott (a hatodik sorozatban 18,63). Harmadik a török Emel Dereli (18,22) lett.

Márton 2014-ben az Európa-bajnokságon bronzérmet nyert, tavaly pedig győzött a tető alatti ­kontinensviadalon, majd a szabadtéri vb-n negyedik lett, a ­márciusi fedett pályás világbajnokságon pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

Remek formában fotó: MTI/AP – Matthias Schrader

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.