Ez a lány nem kutyaütő!

Még csak tizenhat éves és már nagy golftornákat nyer az amerikai Alexis "Lexi" Thompson

Autót már vezethet, de a profi női golfozók szervezete, az LPGA által rendezett tornákon kizárólag különleges meghívóval szerepelhet Alexis Thompson. A Lexinek nevezett floridai lány ugyanis csak tizenhat éves, s hiába üti a fehér golyót több mint 250 méterre, a szabályok szerint túl fiatal ahhoz, hogy állandó részvevője legyen annak a versenysorozatnak, amelyen tavaly 41,4 millió dollár pénzdíjat osztottak ki.

Alexis Thompson of the U.S.  hits her second shot on the 5th hole during the third round of the Evian Masters golf tournament July 24, 2010.   REUTERS/Valentin Flauraud (FRANCE - Tags: SPORT GOLF)
Alexis Thompson of the U.S. hits her second shot on the 5th hole during the third round of the Evian Masters golf tournament July 24, 2010. REUTERS/Valentin Flauraud (FRANCE - Tags: SPORT GOLF)

A szuper tehetségnek kikiáltott Lexi most újabb nyomós érvvel állt elő, hogy még tizennyolc éves kora előtt csatlakozhasson az LPGA-tornák állandó versenyzőihez. A múlt hét végén extra teljesítménnyel nyerte meg az alabamai Prattsville-bren rendezett versenyt, a Navistar Classicet. Ezzel a középiskolát magántanulóként végző, profi golfozónak a múlt esztendőben felcsapott nyúlánk tinédzser lett minden idők legfiatalabb LPGA-tornagyőztese. Kvalitásait jól mutatja, hogy már tizenkét évesen kvalifikálta magát a nők számára rendezett nyílt amerikai bajnokságra, a US Openre.

Thompson még tavaly decemberben kérte: engedélyezzék maximum 12 idei tornán való szereplését. Ezt elutasították, viszont lehetőséget adtak neki, hogy részt vegyen a felnőtt profi mezőnyhöz vezető három szakaszos minősítő-versenyeken. Az első szakaszt –  júliusban – fölényesen nyerte meg. 

– Ezek a lányok teljesen más típusú játékosok. Nagyon fiatalon kezdenek, s ezért  messzebbre juthatnak nálunk. Sokkal jobbak, mint amilyen az én generációm volt – lelkendezett Lexi kapcsán Juli Inkster. Az ötven éves profi – akit beválasztottak a Golf Dicsőség Csarnokába is – több mint negyedszázados karrierje során mintegy 11 millió dollárt „ütött össze”.

Apropó, pénz! Lexi Alabamában 195 ezer dollárt nyert, ebből 20 ezer dollárt adott egy háborús veteránokat segítő alapítványnak. Noha életében a golf játssza a főszerepet, más tinédzserekhez hasonlóan sok időt tölt a közösségi portálokon. A golf Thompsonéknál családi sport. Két fivére is játszik, apja pedig a legfontosabb pozíciót tölti be. Ő lánya caddie-je. Az a „serpa”, aki viszi Lexi után az ütőzsákkal felszerelt kis kocsit, segít kiválasztani a megfelelő ütőt, és még tanácsot is adhat, hogy milyen lendülettel üsse meg a labdát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.