„Ez lehet a valaha volt legkiélezettebb MotoGP-szezon”

„Nem, Marc Marquezzel semmi sincs rendben!” Szinte bizonyosan Valentino Rossi szavai határozzák meg a hangulatot a MotoGP e hét végén kezdődő vb-sorozatának első futamán. A felek között egyáltalán nem szent a béke. Már csak az a kérdés, miképpen csapódik le ez Katarban, a nyitányon és a sorozat további néhány futamán, melyen egyaránt rekordbevételt remélhetnek a szervezők.

Mint emlékezetes, a MotoGP tavalyi trónjáért folyó ütközetben az olasz fenomén a szezon ­utolsó előtti versenyén azzal vádolta meg Marquezt, hogy spanyol honfitársa, Jorge Lorenzo győzelmén mesterkedik, s hátráltatja őt a versenyzésben. Ebből bukás, majd hatalmas botrány kerekedett, és ­Rossi olyan büntetést kapott az évadzáróra, amely szinte lehetetlenné tette számára a sorozat megnyerését.

Amint az várható volt, az olasz klasszis nem lépett túl a történteken, s e közjáték is az utóbbi évek legizgalmasabb világbajnokságainak egyikét hozhatja az idén.

Kiélezhetik a küzdelmet a MotoGP-ben életbe lépő módosítások is. A Bridgestone abroncsok helyett immár a Michelin termékeit használják a versenyzők, s ez mindenki számára új körülményeket teremt, miként az egységes motorvezérlő rendszer, az ECU bevezetése is. A ­téli tesztek azt jelzik: a mezőny a korábbi években megszokottnál sokkal szorosabbá vált. Az élen már nemcsak a Honda és a Yamaha ászait lehetett látni, hanem az előző években gyengélkedő ­Ducati és – meglepetésre – a Suzuki menőit is. Ezek alapján nem tetszik túlzásnak Marqueznek a katari verseny hivatalos nyitó sajtótájékoztatóján tett kijelentése, amely szerint „az idei lehet a valaha volt legkiélezettebb MotoGP-szezon”.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.