Extrém futóbajnok lett a magyar színész

Ismét kemény összecsapás helyszíne volt az Eger melletti Felsőtárkány, ahol az utóbbi idők egyik legjobb outdoor rendezvényén vehettek részt az ország minden részéről érkezett tereptriatlonisták.

A címvédő Mester Bálint (X2S Haibike TEAM), aki idén világbajnoki bronzérmet szerzett Hollandiában, magabiztosan nyerte a tereptriatlon országos bajnokságot. Az úszáson még többen is előtte szálltak partra, de a kerékpáros pályát már a legjobb idővel teljesítette és a futáson sem volt olyan, aki a nyomába ért volna. A második helyen Medgyes Gábor érkezett célba, aki korábban szintén több alkalommal volt országos bajnok és a sportág Európa-bajnoka is. A bronzéremért fej fej mellett Váraljai Vázsony (Mester Bálint csapattársa) és Varga Tamás Ervin harcolt még az utolsó méteren is. A csatából Váraljai került ki győztesen kevesebb, mint egy másodperces előnnyel a másfél órás verseny után.

Poór Brigitta, az „Év extrém sportolója” nem tudta megvédeni bajnoki címét, mert Németországban egy világkupa futamon indult. Így Dósa Eszter a magyar MTB-sport jelenlegi egyik legeredményesebb versenyzője komoly ellenfél nélkül, könnyedén szerezte meg az aranyérmet.

A versenyen bemutatkozott és nagyon eredményesen szerepelt az összetett ötödik helyen célba érkező gyöngyösi Gyallai Soma, akinek az egész családja indult különböző kategóriákban. Soma gyerekkorától kezdve részt vesz a multisport versenyeken, ígéretes tehetségként vette fel a küzdelmet a tapasztalt ellenfelekkel.

Száraz Dénes, aki színészként (ismerhetjük például a Jóban Rosszban sorozatból) egyre sikeresebb tereptriatlon versenyző és jelenleg az Európa-bajnokságra készül, saját magát is meglepte, amikor kategóriájában elsőként ért célba.

– Olyan ősi ösztönöket tud előhozni egy ilyen terepsport, amit már teljesen elfelejtettek az emberek, amiről már azt gondolják, hogy nincs is ilyen – mondta Dénes a célban – Azt, hogy az ember a természetből jött és ezáltal vissza is mehet oda. A tereptriatlonban kiéleződnek az ösztönök, olyan érzések törnek elő, amelyeket még nem élt át - fogalmazott a neves színművész. 

Az eseménye egyik legnagyobb ovációját a hetven éves Szebeni Endre kapta, aki lendületesen és mosolyogva ért célba, ráadásul nem is az utolsó helyen! A triatlonosok számára legendás „Bandi bácsi”, a legnehezebb versenyeket is teljesíti, télen-nyáron.

Az X2S versenysorozat részeként kiírt eseményen a kerékpározás és futás útvonala sok technikás helyet érintett a közeli dombokon, így garantáltan érdekes terepet jelentett az amatőröknek és profiknak egyaránt, ezért a szeptemberi ausztriai Tereptriatlon Európa-bajnokságra is nagyszerű felkészülési állomás volt.

A sorozat következő fordulója a Terepduatlon OB lesz szeptember 15.-én, ami a 7. Életfa sport és egészségfesztivál keretében kerül megrendezésre Piliscsabán. További részletek a www.terepsport.hu oldalon. 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.