Exit Bowl

A kérdés roppant egyszerű: Seattle vagy New England? Szakács, író, sportriporter, szociológus, dalszerző is részt vett az amerikaifutball csúcseseménye, a Super Bowl előtti tippversenyünkben.

Tom Brady, a New England irányítója hatodszor játszik Super Bowlt. Mérlege három győzelem és két vereség. A fiatal Russell Wilson, a Seattle irányítója tavaly került először döntőbe, és rögtön bajnoki címet szerzett.

Fotó: Rob Schumacher-Arizona Republic via USA TODAY / Reuters

Két dolgot nem tudunk elképzelni. Az egyik az, hogy a Seattle – miután az „elődöntőben" velőtrázó hajrával kiütötte a Green Bay Packerst – bárkitől is kikaphat. A másik pedig az, hogy létezik csapat, amely képes megverni a parádés formát mutató New Englandet.

A magunk részéről nem merünk jósolni. Másokat viszont pontosan erre kértünk. Jöjjön a tippverseny!

Bede Róbert, a TV Paprika főszakácsa: „New England-drukker vagyok. Bár azt mondják, nagyon jó a Seattle védelme, egyértelmű, hogy a Patriots fog győzni. A rutin kidomborodik majd. Szeretem a látványos passzjátékot, és egyébként is: csak a védelemmel szerintem nem lehet elhódítani a Super Bowlt." Tipp: a New England 28:25-re nyer.

Faragó Richard, a Sport TV riportere: „Talán Marshawn Lynch futójátékával nem tud majd mit kezdeni a New England védelme, de igazából csak a hasamra ütöttem. Nincs ember, aki látná előre, mi fog történni ezen a meccsen. Mindkét csapat azonos eséllyel indul, bármelyikük győzhet." Tipp: a Seattle 27:20-ra nyer.

Galambos Ádám, a Touchdown Magazin főszerkesztője: „Az elmúlt tíz évben senkinek nem sikerült a címvédés, nem valószínű, hogy éppen a Seattle duplázna. A Belichick-Brady (edző-irányító) párosnak szerintem ez lesz az utolsó nagy lehetősége, és ezzel élni is fognak." Tipp: a New England 30:28-ra nyer.

Hajós András dalszerző, szövegíró: „Idén nincs időm követni az eseményeket, ezért saját nevelésű szakértőt hívtam segítségül. Idézem Hajós Artúrt (14 éves): a Super Bowlt a Seahawks nyeri. Tom Brady passzjátéka meg fogja szorongatni a Seahawks védelmét, de Lynch futásai győzelemhez segítik a Seattle-t." Tipp: a Seattle 28:22-re nyer.

Mészáros Petra, a Nyíregyháza Tigers cheerleader csapatának tagja: „Szerintem szoros meccs lesz. Nem a TD-k (touchdownok) száma fog dönteni, hanem az, hogy melyik csapatnak sikerül több field goalt (hárompontos mezőnygólt) elérnie." Tipp: a Seattle 30:28-ra nyer.

Németh Gábor író: „Amit a Seahawks művelt a Green Bayjel a főcsoport döntőjében, az katartikus volt. Nem marad következmény nélkül a lelkekben. Szerintem Wilson kisírta magából az egész szezon feszültségét, és attól, hogy négy interception (eladott labda) után sorsdöntő helyzetben ötödször is meg merte célozni Kearset (az elkapót), teljesen felszabadult. A Szörnyeteggel (Marshawn Lynch) meg az egészen elképesztően éles Shermannel most egy zárt, mágikus, alig összetörhető spirituális háromszöget alkotnak. Mondom ezt úgy, hogy családi okokból – a fiam Patriots-fan – az ellenfélnek, a Gronkowskival összenőtt Bradynek szurkolok, aki úgy ment át a szezonon, mint kés a vajon. Nagyon nagy harc lesz, nem túl sok pont, fordulatok, kis különbség." Tipp: a Seattle 22:19-re nyer.

Sári Márta, a Budapest Docler Wolves elnökségi tagja: „Nagyon nem könnyű kérdés, őszintén szólva nem szoktam mélyen elmerülni az esélylatolgatásban. Egyik csapat sem a kedvencem, ha tippelnem kell, akkor azt mondanám, hogy a Patriots fog győzni. Hogy miért? Tom Bradynek ezt most már illene behúzni." Tipp: a New England 27:21-re nyer.

Sik Endre szociológus, a Tárki vezető kutatója: „A Patriots fog nyerni, mert lendületben van, és jobb a rúgójátékosa. És különben sem szokás ismételni a Super Bowl előző győztesének, ha jól emlékszem, jó régen volt ilyesmi." Tipp: a New England 24:13-ra nyer.

Urbanczyk András, a Pittsburgh Steelers magyar szurkolói klubjának alapítója: „Tom Bradynek újabban nem megy a Super Bowlon. Kétszer is veszített, a tudása alatt játszott, és az edzői stábot is megverték. A Seattle védelme pedig nagyon egyben van." Tipp: a Seattle 23:20-ra nyer.

Összegezzük. A kilenc megkérdezettből öten tippeltek a Seattle, négyen a New England győzelmére. A legtöbben nagy csatára számítanak, arra, hogy csupán két-három pont lesz a különbség. Az eredménytippek átlaga alapján döntetlen jött ki (24:24), azt pedig senki sem gondolja, hogy valamelyik csapat képes lesz 30 pontnál többet szerezni.

A Seattle Seahawks – New England Patriots döntőt magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik. A sporttévé közvetítése vasárnap éjfélkor, a mérkőzés fél egykor kezdődik.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.