Európai NBA?

Úgy tetszik, elfogyott az NBA-ben szereplő játékosok türelme: egyre több kosaras írja alá „európai” szerződését. A sportolók azért ruccannak át ideiglenesen a tengerentúlra, mert egyre biztosabb, hogy az észak-amerikai liga idei évadja elmarad, miután a klubok tulajdonosai és a játékosok képviselői nem tudnak megegyezni a két fél közötti „munkakapcsolatot” szabályozó kollektív szerződésről.

Az első „dezertőr” Deron Williams, a New Jersey Nets All Star-válogatott irányítója volt, aki ötmillió dollár ellenében csatlakozott a török Besiktas társulatához. Nenad Krstic, a Boston Celtics játékosa Oroszországba tette át a székhelyét, miként Chris Quinn, a San Antonio Spurs irányítója is. Sonny Weems Litvániában szerepel a következő időszakban, Rudy Fernandez, a Dallas Mavericks világ- és Európa-bajnok spanyol kosarasa a Real Madridban vészeli át a kényszerű pauzát.

Bryant élete. A kosársztár pályafutását is befolyásolhatják a tárgyalások
Bryant élete. A kosársztár pályafutását is befolyásolhatják a tárgyalások

A legnagyobb sztárok – egyelőre – halogatják a döntést. A legtöbb figyelmet Kobe Bryant esetleges költözése kapja: a Los Angeles Lakers zsenijét először a Besiktas csapatával hozták hírbe, de az üzlet nem jött létre. A legfrissebb hírek szerint a spanyol Barcelona is mindent megtesz azért, hogy szerződtesse a klasszist. Mi több, a játékost egy nagyszabású kínai biznisszel is összefüggésbe hozták: a gazdaságilag fölöttébb stabil ázsiai klubok nagy dobásra készülnek. Nem csupán Bryantet, hanem Dwight Howardot, Steve Nasht és Paul Gasolt is vendégül látnák az NBA-szünetben.

Ahogy nő a kosarasokért folytatott verseny, úgy nő a tét. S a csillagok aligha szomorkodnak emiatt...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.