Interjú: Erdei Zsolt szeretne beinteni...

Erdei Zsolt egy kategóriával feljebb, a cirkálósúly negyvenéves olasz világbajnokával viaskodik majd november 21-én, Kielben a WBC övéért. A WBO félnehézsúlyú bajnokának nem volt más választása, de örül, hogy végre bokszolhat.

- Akkor most örülünk?

- Kényszermegoldás született. Tudniillik múlt péntekig úgy volt, hogy november huszonegyedikén a súlycsoportomban riválizálhatok Tavoris Clouddal, az IBF bajnokával, ám a mérkőzést az amerikai hirtelen, levélben lemondta. Mármost nem csupán új ellenfelet kellett találni, hanem olyat, aki az aznapi gálát közvetítő tévének, a ZDF-nek is megfelel. Nem kaptam sok időt a gondolkodásra: vagy egy kategóriával följebb lépek, s elvállalom a WBC cirkálósúlyú bajnoka, az olasz Giacobbe Fragomeni elleni meccset, vagy pedig... S bár én erőltethettem volna, hogy hivatalos kihívómmal, egyben klubtársammal, Jürgen Brähmerrel viaskodjak hazai pályán, azaz félnehézsúlyban és a WBO-nál, igazából nem volt választásom. Pláne, mert az Universum félti német kedvencét attól, hogy kiálljon ellenem.

- Így most elbúcsúzhat WBO-övétől: mintha rulettasztalnál ülve azt mondaná, hogy fölteszek mindent a pirosra.

- Nem én tehetek a kialakult helyzetről, ám tovább kellett lépnem, mert már az idegeimre ment ez a bajuszakasztósdi az Universummal. Abból indultam ki, hogy van ötvenszázaléknyi esélyem Fragomeni ellen, noha ez az olasz gyerek nem rossz: huszonnyolc profi meccséből huszonhatot megnyert - tízet kiütéssel -, és mindig nagy nyomást gyakorol a vetélytársaira.

- Hát a felkészülés?

- Öt és fél hetem van: ennyi idő kevés ahhoz, hogy beleerősödjek a cirkálósúlyba, ráadásul a gyorsaságom akkor érvényesül igazán, ha nem vagyok túlsúlyos. Azzal kalkulálok, hogy nyolcvankét kiló körül mérlegelek majd, minek nyomán úgy tíz kiló különbség lesz köztem és az olasz között. Viszont bokszolni tudok, és az edzéseken szétszakadok azért, hogy optimális állapotban kezdjem az összecsapást.

- Trénere, Fritz Sdunek bejelentette visszavonulását: mi lesz most?

- Mesterem három és fél hétig még velem lesz, majd kimegy Amerikába, hogy egyetlen megmaradó tanítványa, Vitalij Klicsko felkészülését irányítsa. A meccsem előtti két hetet töltöm tehát Sdunek nélkül, de nem leszek egyedül: a klubtól minden segítséget megkapok.

- Anyagilag megéri a váltás?

- Megint be kellett adnom a derekamat... De nem a pénz érdekel - az életem rendben van -, hanem az, hogy végre megint megmutassam. Szeretnék beinteni azoknak, akik ilyen helyzetbe hoztak.

Három a magyar igazság? - Erdei Zsolt második (vitatott) hamburgi győzelmét ünnepli 2005-ben Garay felett
Három a magyar igazság? - Erdei Zsolt második (vitatott) hamburgi győzelmét ünnepli 2005-ben Garay felett
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.